PODSTAWY ŻYWIENIA KLINICZNEGO
- Rok wydania: 2013
- Wydanie: IV
- Ilość stron: 776
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-936527-1-6
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 149,90 zł
Podstawy żywioenia klinicznego edycja czwarta pod redakcją Lubosa Sobotki
Leczenie żywieniowe i opieka metaboliczna są nieodzowną częścią opieki nad pacjentem. Ponadto tematyka ta integruje niemalże wszystkie dziedziny medycyny z uwagi na ich aspekty metaboliczne i żywieniowe. Ekscytująca jet także skala postępu naukowego we wspomnianej tematyce, stąd skuteczne kształcenie i przekazywanie najnowszych informacji są niezbędne dla upowszechnienia żywienia klinicznego w szerokiej działalności lekarskiej, a także dla poprawy standardów tego leczenia.
Ta porywająca książka pozwala czytelnikowi uzyskać podstawowe informacje w zakresie żywienia klinicznego, a także zapoznać się z najnowszą wiedzą naukową i doświadczeniem klinicznym wszystkich 99 Współautorów, jest ona podstawa wszelkich działań edukacyjnych Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu -ESPEN.
Przeznaczona jest głównie dla lekarzy, dietetyków, farmaceutów, pielęgniarek i pielęgniarzy oraz studentów.
Tagi: dietetyka podręcznik , podręcznik dietetyki , żywienie pozajelitowe ,
Podstawy żywioenia klinicznego edycja czwarta pod redakcją Lubosa Sobotki
Badania laboratoryjne stanowią fundament nowoczesnej diagnostyki medycznej i naukowej,...
czytaj więcejKiedy zdrowie stało się jednym z najważniejszych priorytetów dla wielu osób,...
czytaj więcej