KUCHNIA DOBRA DLA SERCA - Z TESTEM RYZYKA
- Wydawca: MediPage
- Rok wydania: Wrocław 2009
- Wydanie: 1
- Ilość stron: 192
- Oprawa: twarda
- ISBN: 978-83-89769-90-9
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 27,54 zł
Książka medyczna o zdrowym odżywianiu. Napisana przez Prof. Petera E. Ballmera, który jako pierwszy w Szwajcarii wprowadził dietę śródziemnomorską do szpitali. Powstała pod patronatem „Szwajcarskiej Fundacji Kardiologii”. Omawia przyczyny powstawania chorób układu krążenia związane z nieodpowiednim odżywianiem, a także radzi, jak skutecznie zapobiegać tym chorobom. Książka ta pokazuje, jak można odżywiać się smacznie, a jednocześnie z korzyścią dla serca. Znajdziemy w niej 140 przepisów zaczerpniętych z kuchni śródziemnomorskiej wraz z dokładnym podziałem na wartości odżywcze oraz test ryzyka dotyczący wystąpienia chorób układu krążenia.
Wstęp
Część medyczna
Odżywianie zdrowe dla serca chroni przed chorobą wieńcową
Dietetyka
Przepisy
Dodatek
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejKwasy tłuszczowe omega-3 to rodzaj wielonienasyconych tłuszczów. Są one niezbędne...
czytaj więcejZespół jelita drażliwego jest przewlekłą chorobą przewodu pokarmowego o charakterze...
czytaj więcejWitaminy rozpuszczalne w tłuszczach – A, D, E i K są niezbędnymi składnikami...
czytaj więcejWitamina B12, znana również jako kobalamina, jest jednym z kluczowych składników...
czytaj więcejWitaminy rozpuszczalne w tłuszczach stanowią prymarną grupę substancji odżywczych,...
czytaj więcejDowiedz się czym jest zdrowe odchudzanie i poznaj zasady bezpiecznej redukcji masy...
czytaj więcejBadania krwi odgrywają kluczową rolę w nowoczesnej medycynie, służąc zarówno...
czytaj więcej