CHEMIA W POŻYWIENIU JAK DZIAŁAJĄ DODATKI DO ŻYWNOŚCI I DLACZEGO NAM SZKODZĄ
- Wydawca: Vital
- Rok wydania: 2021
- Wydanie: II
- Ilość stron: 352
- Oprawa: miękka
- ISBN: 9788381689038
51,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 43,50 zł
Chemia w pożywieniu Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą
Autor: Hans-Ulrich Grimm
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzeniu.
Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą
Autor: Hans-Ulrich Grimm
1. Szybsze starzenie się
2. Drapanie w gardle
3. Gorzka prawda
4. Resztki zębów w buzi
5. Masło dla ubogich
6. Tajemny składnik
7. Chemia w pożywieniu może zagrażać naszemu zdrowiu
8. Załączniki