• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Chirurgia-malych-zwierzat-tom-1_5702_130x130

CHIRURGIA MAŁYCH ZWIERZĄT. TOM 1

  • Wydawca: Elsevier Urban & Partner
  • Rok wydania: Wrocław 2009
  • Wydanie: 1
  • Ilość stron: 610
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-7609-046-7
 
209,00 zł
188,10 zł 188,10 zł PLN 1
Dostawa od 9.50 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł
nakład wyczerpany - produkt niedostępny u wydawcy

Opis

Bezdyskusyjny bestseller światowej listy podręczników z zakresu weterynarii. Jest to książka, z której korzysta się latami, w miarę praktyki i nabywania doświadczenia wybierając rozdziały dotyczące coraz bardziej zaawansowanych technik i procedur.
Podręcznik jest podzielony na pięć części: Podstawy chirurgii, Endoskopia, Chirurgia tkanek miękkich, Ortopedia oraz Neurochirurgia. W rozdziale dotyczącym podstawowych zasad chirurgii wyczerpująco omówiono rodzaje szwów chirurgicznych, opiekę przed- i pooperacyjną, wytyczne antybiotykoterapii profilaktycznej i leczniczej, analgezję i postępowanie żywieniowe.
Następne rozdziały dostarczają szczegółowych wskazówek dotyczących najczęściej przeprowadzanych zabiegów, jak kastracja i sterylizacja, a także bardziej specjalistycznych procedur, jak kraniotomia, lobektomia, chirurgia oka oraz zabiegi mało inwazyjne. Nowatorskim i bardzo przydatnym pomysłem jest umieszczenie zgadnień anestezjologicznych w rozdziałach dotyczących przeprowadzania określonych zabiegów.
W podręczniku umieszczono ponad 1500 kolorowych rycin, w tym doskonałej jakości fotografie i rysunki przeprowadzające czytelnika krok po kroku przez poszczególne procedury-od uzyskania dostępu aż do założenia końcowych szwów.
Książka jest napisana przez lekarzy-praktyków dla lekarzy-praktyków i mamy nadzieję, że zdobędzie uznanie wśród lekarzy weterynarii i studentów poszukujących nowoczesnego i aktualnego podręcznika chirurgii na najwyższym poziomie edytorskim.

Tagi: chirurgia weterynaryjna ,

Spis treści

TOM 1
Część pierwsza: Ogólne zasady w chirurgii
1. Zasady aseptyki w chirurgii
2. Sterylizacja i dezynfekcja
3. Budynki, sprzęt i personel chirurgiczny
4. Dbałość o pomieszczenia i sprzęt chirurgiczny
5. Opieka przedoperacyjna i w trakcie operacji nad pacjentem chirurgicznym
6. Przygotowanie pola operacyjnego
7. Przygotowanie zespołu chirurgicznego
8. Intsrumentarium chirurgiczne
9. Materiały biologiczne, szycie i tamowanie krwotoku
10. Antybiotykoterapia zakażeń około i śródoperacyjnych
11. Opieka pooperacyjna nad pacjentem chirurgicznym
12. Podstawy rehabilitacji fizycznej
13. Okołooperacyjne złożone leczenie bólu
14. Zasady mało inwazyjnych zabiegów chirurgicznych
Część druga: Chirurgia tkanek miękkich
15. Chirurgia układu powłokowego
16. Chirurgia oka
17. Chirurgia ucha
18.Zabiegi chirurgiczne jamy brzusznej
19. Chirurgia układu pokarmowego

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY