OBALAMY MITY O „NIEZDROWYM” JEDZENIU CAŁA PRAWDA NA TALERZU
- Wydawca: Vital
- Rok wydania: 2015
- Wydanie: I
- Ilość stron: 232
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-64278-90-7
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 31,50 zł
Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu
Autorka: Suzanne Schäfer
Dowiedz się, kto kryje się za produktami oznaczonymi pozornie sprzyjającymi zdrowiu hasłami w stylu „wolne od…” albo „dla osób z nietolerancją…”. Zrozumiesz również, że nie istnieją żadne uzasadnienia horrendalnych cen, jakie one osiągają. Dajemy się złapać w pułapkę strachu przed pożywieniem, które ma rzekomo zabójcze właściwości. Wiele osób płaci krocie za pokarm mający chronić ich przed skutkami spożywania glutenu i innych związków. Tymczasem wiele nietolerancji nie wynika z rzeczywistego stanu ciała, ale z mylnych przekonań. Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych oraz obnaża działalność osób i organizacji, które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści.
Czy pozwolisz się nabić w butelkę?
Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu
Autorka: Suzanne Schäfer
Wprowadzenie
MY – ARCYDELIKATNI
1 Tęsknota za czasem minionym
2 O rzeczywistej i odczuwalnej nietolerancji pokarmowej
3 Morbus Google – Jak powstają mity chorobowe
DLACZEGO STALIŚMY SIĘ TACY WRAŻLIWI
4 Moje jedzenie i ja
5 Projekt: zdrowie
6 Odżywianie się jako religia zastępcza
7 Nowa duchowość
BIZNES Z LĘKIEM
8 Powszechne testy i terapie
9 Jak szerzy się panikę
10 Nowe produkty, nowe potrzeby
Koniec – po prostu jedz
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejKwasy tłuszczowe omega-3 to rodzaj wielonienasyconych tłuszczów. Są one niezbędne...
czytaj więcejZespół jelita drażliwego jest przewlekłą chorobą przewodu pokarmowego o charakterze...
czytaj więcejWitaminy rozpuszczalne w tłuszczach – A, D, E i K są niezbędnymi składnikami...
czytaj więcej