• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Apteka żywności Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności

APTEKA ŻYWNOŚCI NOWE I NIEZWYKŁE ODKRYCIA LECZNICZEGO DZIAŁANIA ŻYWNOŚCI

  • Wydawca: VESPER
  • Rok wydania: 2008, dodruk 2016
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 354
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-61524-06-9
 
29,90 zł
26,91 zł 26,91 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami.

Oto przykłady zaczerpnięte z książki:
- jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%;
- jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc;
- porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca;
- pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.

Książka, która na zawsze zmieni sposób myślenia o żywności.
– John Naisbitt, publicysta

Wspaniała książka… prawdziwy majstersztyk.
– Richard Grossman, Centrum Medyczne Montefiore

Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY