• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Atlas mikrobiologii kosmetyków

ATLAS MIKROBIOLOGII KOSMETYKÓW

  • Rok wydania: 2017
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 96
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-7856-666-3
 
79,00 zł 79,00 zł PLN 1
Dostawa od 8.50 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Atlas mikrobiologii kosmetyków

Autor: Piotr Nowaczyk, Kamila Korzekwa

Atlas jest praktycznym kompendium wiedzy z zakresu mikrobiologii kosmetyków. Adresatami są pracownicy działów kontroli jakości przedsiębiorstw, w tym laboratoriów mikrobiologicznych, którzy w swojej codziennej pracy zajmują się badaniami kosmetyków, a także technolodzy produkcji oraz działy badań i wdrożeń, jak również naukowe laboratoria badawcze, studenci mikrobiologii, kosmetologii i kierunków pokrewnych, kosmetolodzy, dermatolodzy i osoby zainteresowane problematyką czystości mikrobiologicznej kosmetyków.

Pozycja zawiera charakterystykę mikroorganizmów specyficznych i niespecyficznych, obraz morfologii oraz obraz mikroskopowy, podstawowe testy identyfikacyjne, a także opis wybranych pożywek mikrobiologicznych. Atlas wzbogacono równiez o schematy identyfikacji mikroorganizmów.

Autorzy przedmowa do książki Atlas mikrobiologii kosmetyków

Spis treści

Atlas mikrobiologii kosmetyków

Autor: Piotr Nowaczyk, Kamila Korzekwa

1.Wstęp.

Przedmowa.

Wprowadzenie.

2. Charakterystyka mikroorganizmów tlenowych mezofizlnych.

2.1. Mikroorganizmy specyficzne.

2.2. Mikroorganizmy niespecyficzne.

3. Morfologia kolonii.

3.1. Namnażanie wstępne.

3.2. Mikroorganizmy specyficzne.

3.3. Mikroorganizmy niespecyficzne.

4. Preparaty mikroskopowe.

4.1. Pałeczki Gram-ujemne.

4.2. Ziarniaki Gram-dodatnie.

4.3. Ziarniaki Gram-ujemne.

4.4. Laseczki Gram-dodtanie.

5. Testy identyfikacyjne.

5.1. Wykrywanie oksydazy cytochromowej.

5.2. Wykrywanie katalazy.

5.3. Wykrywanie koagulazy.

5.4. Aglutynacyjny test lateksowy do identyfikacji Staphylococcus aureus.

5.5. Test PYR.

5.6. Wykrywanie B-galaktozydazy (test ONPG).

5.7. Test filamentacji probówkowej.

6. Wybrane pożywki i testy identyfikacyjne stosowane w badaniach mikrobiologicznych kosmetyków.

6.1. Pożywki namnażające.

6.2. Pożywki wzbogacone.

6.3. Pożywki selektywno-różnicujące.

6.4. Testy identyfikacyjne stosowane w badaniach mikrobiologicznych kosmetyków.

7. Piśmiennictwo

 

 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY