• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności

ĆWICZENIA LABORATORYJNE Z CHEMII ŻYWNOŚCI

  • Wydawca: SGGW
  • Rok wydania: 2009
  • Wydanie: II
  • Ilość stron: 136
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7583-001-9
 
24,00 zł 24,00 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł
nakład wyczerpany - produkt niedostępny u wydawcy

Opis

Tagi: dietetyka podręcznik ,

Spis treści

Ćwiczenie 1.
Składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne ... 5

Ćwiczenie 2.
Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu ... 39

Ćwiczenie 3.
Hydroliza enzymatyczna tłuszczów ... 53

Ćwiczenie 4.
Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny ... 63

Ćwiczenie 5.
Badanie właściwości fizykochemicznych żywności – na przykładzie miodów pszczelich ... 77

Ćwiczenie 6.
Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych ... 95

Ćwiczenie 7.
Obliczenia z zakresu chemii i analizy żywności ... 113

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia
praca zbiorowa

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY