• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności

ĆWICZENIA LABORATORYJNE Z CHEMII ŻYWNOŚCI

  • Wydawca: SGGW
  • Rok wydania: 2009
  • Wydanie: II
  • Ilość stron: 136
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7583-001-9
 
24,00 zł 24,00 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł
nakład wyczerpany - produkt niedostępny u wydawcy

Opis

Tagi: dietetyka podręcznik ,

Spis treści

Ćwiczenie 1.
Składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne ... 5

Ćwiczenie 2.
Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu ... 39

Ćwiczenie 3.
Hydroliza enzymatyczna tłuszczów ... 53

Ćwiczenie 4.
Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny ... 63

Ćwiczenie 5.
Badanie właściwości fizykochemicznych żywności – na przykładzie miodów pszczelich ... 77

Ćwiczenie 6.
Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych ... 95

Ćwiczenie 7.
Obliczenia z zakresu chemii i analizy żywności ... 113

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia
praca zbiorowa

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

39,00 zł
33,20 zł
119,00 zł
99,90 zł
75,00 zł
69,00 zł
59,00 zł
49,90 zł
259,00 zł
207,90 zł
169,00 zł
138,90 zł

POLECAMY