• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Koniec Alzheimera Jak zatrzymać utratę pamięci i zmiany degeneracyjne mózgu

KONIEC ALZHEIMERA JAK ZATRZYMAĆ UTRATĘ PAMIĘCI I ZMIANY DEGENERACYJNE MÓZGU

  • Wydawca: Vital
  • Rok wydania: 2018
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 478
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-65846-48-8
 
59,50 zł
47,20 zł 47,20 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Koniec Alzheimera. Jak zatrzymać utratę pamięci i zmiany degeneracyjne mózgu

Autor: Amy Berger

Cała prawda o Alzheimerze! Dzięki tej publikacji poznasz:
    • prawdziwe przyczyny choroby Alzheimera,
    • wpływ diety na rozwój dolegliwości neurodegeneracyjnych,
    • fakty i mity zawarte w zaleceniach żywieniowych,
    • źródła chorób układu nerwowego,
    • paliwo dla mózgu,
    • znaczenie neuronów i mitochondriów,
    • podstawy diety niskowęglowodanowej,
    • tłuszcze do zadań specjalnych,
    • białkowych bohaterów,
    • naprawdę i tylko pozornie zdrowe produkty,
    • sposoby na wsparcie zdrowego trawienia.
„Jest to program dla każdego: dla osób chorych, zagrożonych chorobą, a nawet dla tych, w których rodzinie nie odnotowano przypadków Alzheimera”.
- dr David Perlmutter, autor bestsellerów New York Timesa
„Amy Berger wnosi nową perspektywę do coraz rozleglejszej problematyki choroby Alzheimera. Przestawia terapię naturalną, która, moim zdaniem ma o wiele większą szansę na sukces kliniczny niż standardowe leki”.
- dr Jason Fung, autor Kodu otyłości
Nie zapomnij o zdrowiu!

Spis treści

Koniec Alzheimera. Jak zatrzymać utratę pamięci i zmiany degeneracyjne mózgu

Autor: Amy Berger

Przedmowa

Podziękowania

Wstęp

CZĘŚĆ PIERWSZA Metaboliczne podłoże choroby Alzheimera

Rozdział 1: Źródła Alzheimera i strategia walki z chorobą

Rozdział 2: Metabolizm paliwa mózgu: klucz do zrozumienia choroby Alzheimera

Rozdział 3: Kształt i budowa neuronów oraz ich rola w chorobie Alzheimera

Rozdział 4: Błony komórkowe: ochroniarze organizmu

Rozdział 5: Funkcje i dysfunkcje mitochondrialne

Rozdział 6: Beta-amyloid jako przyczyna choroby Alzheimera: winny czy niesłusznie oskarżony? 

Rozdział 7: ApoE4: czy istnieje gen Alzheimera?

CZĘŚĆ DRUGA Strategia żywieniowa przywracająca zdrowe funkcje kognitywne

Rozdział 8: Podstawy diety niskowęglowodanowej 

Rozdział 9: Cholesterol: najlepszy przyjaciel mózgu

Rozdział 10: Węglowodany skrobiowe, nieskrobiowe i nie takie „złożone” jak myślisz 

Rozdział 11: Białka: główni bohaterowie w organizmie i na talerzach

Rozdział 12: Tłuszcz to nie brzydkie słowo, czyli istotna funkcja tłuszczów w organizmie 

Rozdział 13: Tłuszcze do zadań specjalnych

Rozdział 14: Dodatkowe kwestie żywieniowe: co robić, a czego nie robić z nabiałem, glutenem, słodzikami i alkoholami cukrowymi

Rozdział 15: Niska zawartość węglowodanów w praktyce 

Rozdział 16: Jakość produktów spożywczych

CZĘŚĆ TRZECIA Czynniki związane z trybem życia wspierające zdrowe funkcje neurologiczne

Rozdział 17: Znaczenie ćwiczeń

Rozdział 18: Nadmiar stresu i brak snu mogą pokonać mózg

Rozdział 19: Sporadyczny post: wzrost produkcji ketonów i „porządki domowe”

CZĘŚĆ CZWARTA Przygotuj się na sukces: poza dietą i trybem życia

Rozdział 20: Wyznaczanie trasy przemiany

Rozdział 21: Wsparcie zdrowego trawienia

Rozdział 22: Nie tylko dieta: skuteczne suplementy 

Rozdział 23: Nie idź sam: wsparcie moralne i inna pomoc przy diecie niskowęglowodanowej 

Rozdział 24: Potencjalne strategie zapobiegawcze

ZAKOŃCZENIE

Dlaczego choroba Alzheimera atakuje coraz częściej i jak naprawić uszkodzony mózg

Literatura 

Lektura dodatkowa 

O Autorce

 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

49,40 zł
39,90 zł

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY