
KUCHNIA DIABETYKÓW
- Wydawca: Astrum
- Rok wydania: 2014
- Wydanie: IV
- Ilość stron: 152
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-7277-748-5
27,55 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł
Opis
Cukrzyca jest chorobą cywilizacyjną, która dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. Choroba ta to skutek coraz wyższego poziomu życia. Do jej rozwoju przyczyniają się podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Autorka chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. Kuchnia diabetyków zawiera najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe.
Tagi: cukrzyca odżywianie ,