• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.

DIETETYKA

  • Wyświetlanie
  • Sortuj wg
  • Cena
Ilość produktów: 160
Dietetyka to jedna z nauk medycznych, która zajmuje się żywieniem człowieka zdrowego oraz chorego. Dietetyka określa wpływ choroby na stan odżywienia człowieka oraz wpływ odżywiania na wyniki leczenia poszczególnych chorób. Omawia między innymi zasady żywienia, oceną stanu odżywienia orgnizmu, podstawy zapobiegania chorobom zależnym od żywienia, kontrolowanie jakości produktów żywieniowych, psychologię żywienia oraz technologie gastronomiczne. Dietetyka jest nauką, która ściśle wiąże się z farmakologią oraz chemią żywności. Sposób odżywiania ma ogromny wpływ na działanie organizmu ludzkiego oraz stan zdrowia. Z tych powodów warto znać właściwy sposób odżywiania własnego organizmu. Zebrane u nas książki omawiają zagadnienia ogólne i szczegółowe dietetyki. Idealnie nadają się zarówno dla studentów, dietetyków, jak i osób interesujących się zdrowym odżywianiem.
75,00 zł
69,00 zł
Fizjologia żywienia
Hanna Krauss
119,00 zł
Dieta seniora
Ewa Jarosz
59,00 zł
49,90 zł
Żywienie w onkologii
Andrzej Szawłowski, Joanna Gromadzka-Ostrowska
229,00 zł
Dietetyka sportowa
Barbara Frączek, Hubert Krzywański, Jarosław Krzywański
259,00 zł
207,90 zł
Dietetyka kliniczna
Marian Grzymisławski
169,00 zł
138,90 zł
129,00 zł
79,90 zł
59,90 zł
Edukacja prozdrowotna i promocja zdrowia
Joanna Gromadzka-Ostrowska
50,00 zł
69,90 zł
61,50 zł
44,90 zł
35,90 zł
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow
79,00 zł
64,90 zł
Żywienie na oddziałach intensywnej terapii
Pierre Singer, Stanisław Kłęk
89,00 zł
79,90 zł
Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce
Ewa Stefańska, Karolina Orywal, Lucyna Ostrowska
109,00 zł
92,60 zł
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami
Anna Kołodziejczyk, Robert Gajda
60,00 zł
53,90 zł
Edukacja żywieniowa
Isobel R. Contento
199,00 zł
169,90 zł
Biotechnologia żywności
Arnold Reps, Włodzimierz Bednarski
69,00 zł
62,10 zł
37,80 zł
33,30 zł
Historia diety i kultury odżywiania
Andrzej Syroka, Bożena Płonka-Syroka, Halina Grajeta
55,00 zł
49,90 zł
Medycyna stylu życia
Artur Mamcarz, Daniel Śliż
159,00 zł
135,00 zł
Żywienie w sporcie
D. Benardot, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Zbigniew Szyguła
128,00 zł
129,90 zł
103,90 zł
Żywienie w opiece nad osobami w starszym wieku
Christine Smoliner, Claudia Menebröcke, Małgorzata Schlegel-Zawadzka
69,00 zł
59,90 zł
44,90 zł
35,90 zł
198,00 zł
157,90 zł
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
Hanna Staroszczyk, Zdzisław Sikorski
99,00 zł
84,00 zł
99,00 zł
84,00 zł
120,00 zł
107,90 zł
Otyłość Praktyczny podręcznik kliniczny
Magdalena Olszanecka-Glinianowicz, Robert Kushner, Sudhesh Kumar, Victor Lawrence
130,00 zł
110,00 zł
Ilość produktów: 160