• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.

DIETETYKA

  • Wyświetlanie
  • Sortuj wg
  • Cena
Ilość produktów: 160
Dietetyka to jedna z nauk medycznych, która zajmuje się żywieniem człowieka zdrowego oraz chorego. Dietetyka określa wpływ choroby na stan odżywienia człowieka oraz wpływ odżywiania na wyniki leczenia poszczególnych chorób. Omawia między innymi zasady żywienia, oceną stanu odżywienia orgnizmu, podstawy zapobiegania chorobom zależnym od żywienia, kontrolowanie jakości produktów żywieniowych, psychologię żywienia oraz technologie gastronomiczne. Dietetyka jest nauką, która ściśle wiąże się z farmakologią oraz chemią żywności. Sposób odżywiania ma ogromny wpływ na działanie organizmu ludzkiego oraz stan zdrowia. Z tych powodów warto znać właściwy sposób odżywiania własnego organizmu. Zebrane u nas książki omawiają zagadnienia ogólne i szczegółowe dietetyki. Idealnie nadają się zarówno dla studentów, dietetyków, jak i osób interesujących się zdrowym odżywianiem.
Podstawy dietetyki
Jacek Bujko
25,00 zł
129,00 zł
109,90 zł
36,90 zł
33,21 zł
Dietoterapia
Dariusz Włodarek, Dominika Głąbska, Lucyna Kozłowska, Ewa Lange
99,00 zł
84,90 zł
Energia w żywności i żywieniu
Jan Jeszka, Jan Gawęcki
29,90 zł
Dietetyka kliniczna
G. Klupińska, Jan Chojnacki, T. Reinhard, M. Width
90,00 zł
81,00 zł
Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu
Teresa Mossor-Pietraszewska, Jan Gawęcki
49,00 zł
44,10 zł
207,00 zł
175,90 zł
Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka.
Mirosław Jarosz, Simon Langley-Evans
159,00 zł
135,00 zł
59,00 zł
49,60 zł
Żywienie chorych z nowotworami
Iwona Sajór, Mirosław Jarosz
59,00 zł
49,90 zł
Dietetyka i żywienie kliniczne
Jan Chojnacki, H. Berker, A. Payne
140,00 zł
126,00 zł
Algorytmy żywienia dzieci
D.L. Suskind, Jan Jeszka, Marian Krawczyński, P. Lenssen
78,00 zł
68,90 zł
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3
Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski
69,00 zł
59,90 zł
Nieswoiste zapalenia jelit
Grażyna Rydzewska, Richard S. Bloomfeld, Stephen J. Bickston
49,00 zł
44,10 zł
Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2
Jan Gawęcki, Marian Grzymisławski
69,00 zł
59,90 zł
69,00 zł
59,90 zł
Żywienie. Atlas i podręcznik
Danuta Gajewska, Peter Grimm, Harris K. Biesalski
123,00 zł
110,70 zł
Przewodnik po bezpiecznej żywności
Mieczysław W. Obiedziński, Krzysztof L. Krzystyniak
19,00 zł
Żywienie w sporcie
Irena Celejowa
89,00 zł
73,90 zł
59,90 zł
49,90 zł
99,00 zł
84,10 zł
62,00 zł
55,80 zł
178,50 zł
166,00 zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Henryk Gertig, Janusz Przysławski
119,00 zł
99,90 zł
Nowoczesna dietetyczna książka kucharska
Zofia Wieczorek-Chełmińska
79,00 zł
67,90 zł
Emulgatory
Clyde E. Stauffer
24,15 zł
22,94 zł
STANDARDY ŻYWIENIA DOJELITOWEGO I POZAJELITOWEGO ANEKS
Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego
30,00 zł
27,00 zł
Nakład wyczerpany
Żywienie w onkologii
Andrzej Szawłowski, Joanna Gromadzka-Ostrowska
229,00 zł
Nakład wyczerpany
Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce
Ewa Stefańska, Karolina Orywal, Lucyna Ostrowska
109,00 zł
92,60 zł
Nakład wyczerpany
180,00 zł
162,00 zł
Nakład wyczerpany
Historia diety i kultury odżywiania
Andrzej Syroka, Bożena Płonka-Syroka, Halina Grajeta
55,00 zł
49,90 zł
Nakład wyczerpany
39,30 zł
31,50 zł
Nakład wyczerpany
89,00 zł
75,70 zł
Nakład wyczerpany
Zdrowie publiczne cz 1 Żywienie w zdrowiu publicznym
pod red. Artura Mazura, pod red. Pawła Januszewicza, pod red. Piotra Sochy
23,00 zł
Nakład wyczerpany
Ilość produktów: 160