• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.

DIETETYKA

  • Wyświetlanie
  • Sortuj wg
  • Cena
Ilość produktów: 160
Dietetyka to jedna z nauk medycznych, która zajmuje się żywieniem człowieka zdrowego oraz chorego. Dietetyka określa wpływ choroby na stan odżywienia człowieka oraz wpływ odżywiania na wyniki leczenia poszczególnych chorób. Omawia między innymi zasady żywienia, oceną stanu odżywienia orgnizmu, podstawy zapobiegania chorobom zależnym od żywienia, kontrolowanie jakości produktów żywieniowych, psychologię żywienia oraz technologie gastronomiczne. Dietetyka jest nauką, która ściśle wiąże się z farmakologią oraz chemią żywności. Sposób odżywiania ma ogromny wpływ na działanie organizmu ludzkiego oraz stan zdrowia. Z tych powodów warto znać właściwy sposób odżywiania własnego organizmu. Zebrane u nas książki omawiają zagadnienia ogólne i szczegółowe dietetyki. Idealnie nadają się zarówno dla studentów, dietetyków, jak i osób interesujących się zdrowym odżywianiem.
Przewodnik po terminologii: Toksykologia, Bezpieczeństwo żywności, Zdrowie...
Paweł Struciński, Jan K. Ludwicki, Grażyna Kostka, Katarzyna Góralczyk
85,00 zł
80,75 zł
Energia w żywności i żywieniu
Jan Jeszka, Jan Gawęcki
29,90 zł
Dietetyka kliniczna
G. Klupińska, Jan Chojnacki, T. Reinhard, M. Width
90,00 zł
81,00 zł
Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu
Teresa Mossor-Pietraszewska, Jan Gawęcki
49,00 zł
44,10 zł
207,00 zł
175,90 zł
Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka.
Mirosław Jarosz, Simon Langley-Evans
159,00 zł
135,00 zł
59,00 zł
49,60 zł
Żywienie chorych z nowotworami
Iwona Sajór, Mirosław Jarosz
59,00 zł
49,90 zł
Dietetyka i żywienie kliniczne
Jan Chojnacki, H. Berker, A. Payne
140,00 zł
126,00 zł
Algorytmy żywienia dzieci
D.L. Suskind, Jan Jeszka, Marian Krawczyński, P. Lenssen
78,00 zł
68,90 zł
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3
Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski
69,00 zł
59,90 zł
Nieswoiste zapalenia jelit
Grażyna Rydzewska, Richard S. Bloomfeld, Stephen J. Bickston
49,00 zł
44,10 zł
Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2
Jan Gawęcki, Marian Grzymisławski
69,00 zł
59,90 zł
69,00 zł
59,90 zł
Żywienie. Atlas i podręcznik
Danuta Gajewska, Peter Grimm, Harris K. Biesalski
123,00 zł
110,70 zł
Przewodnik po bezpiecznej żywności
Mieczysław W. Obiedziński, Krzysztof L. Krzystyniak
19,00 zł
Żywienie w sporcie
Irena Celejowa
89,00 zł
73,90 zł
59,90 zł
53,90 zł
99,00 zł
84,10 zł
62,00 zł
55,80 zł
178,50 zł
166,00 zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Henryk Gertig, Janusz Przysławski
119,00 zł
99,90 zł
Nowoczesna dietetyczna książka kucharska
Zofia Wieczorek-Chełmińska
79,00 zł
67,90 zł
Emulgatory
Clyde E. Stauffer
24,15 zł
22,94 zł
180,00 zł
162,00 zł
Nakład wyczerpany
39,30 zł
31,50 zł
Nakład wyczerpany
198,00 zł
157,90 zł
Nakład wyczerpany
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
Hanna Staroszczyk, Zdzisław Sikorski
99,00 zł
84,00 zł
Nakład wyczerpany
Zdrowie publiczne cz 1 Żywienie w zdrowiu publicznym
pod red. Artura Mazura, pod red. Pawła Januszewicza, pod red. Piotra Sochy
23,00 zł
Nakład wyczerpany
Zdrowie publiczne cz 2 Niedożywienie a zdrowie publiczne
pod red. Artura Mazura, pod red. Pawła Januszewicza, pod red. Jerzego Sochy
27,00 zł
Nakład wyczerpany
30,00 zł
28,50 zł
Nakład wyczerpany
39,90 zł
35,90 zł
Nakład wyczerpany
20,00 zł
Nakład wyczerpany
24,00 zł
Nakład wyczerpany
Zarys oceny żywienia
Gronowska-Senger Anna
30,00 zł
Nakład wyczerpany
Wybrane zagadnienia z mikrobiologii żywności
Stanisław Błażejak, Iwona Gientka
25,00 zł
Nakład wyczerpany
Ilość produktów: 160