• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Odżywianie według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej Jak zniwelować czynniki genetyczne, niezdrowy styl życia i codzienny stres

ODŻYWIANIE WEDŁUG TRADYCYJNEJ MEDYCYNY CHIŃSKIEJ JAK ZNIWELOWAĆ CZYNNIKI GENETYCZNE, NIEZDROWY STYL ŻYCIA I CODZIENNY STRES

  • Wydawca: Vital
  • Rok wydania: 2018
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 568
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-65846-63-1
 
89,80 zł
71,20 zł 71,20 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Odżywianie według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Jak zniwelować czynniki genetyczne, niezdrowy styl życia i codzienny stres

Autor: Ellen Goldsmith, Dr Maya Klein

Niezależnie od tego, czy zamierzasz pobudzić swoją witalność czy wzmocnić poczucie równowagi, ta łatwa w użyciu książka przedstawia wyczerpujący przegląd podstawowych zasad chińskiej teorii dietetycznej oraz jej zastosowań w codziennym życiu. Dzięki 175 przepisom dla różnych typów ludzi, uporządkowanych według pór roku, możesz wprowadzić chińską dietetykę leczniczą we własnej kuchni.
W książce znajdziesz przepisy, które pomogą Ci na:
    • alergie,
    • przeziębienie z objawami gorąca i zimna,
    • pobudzenie odporności przed złapaniem przeziębienia,
    • zaparcia spowodowanego przez zastój qi wątroby i gorąco,
    • kaszel,
    • cukrzycę typu 2,
    • zmęczenie,
    • wysokie ciśnienie krwi,
    • wysoki poziom cholesterolu,
    • bezsenność,
    • wahania nastroju,
    • utratę wagi,
    • objawy premenopauzy i menopauzy,
    • stres i napięcie.
Tak smakuje zdrowie.

Tagi: medycyna chińska

Spis treści

Odżywianie według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Jak zniwelować czynniki genetyczne, niezdrowy styl życia i codzienny stres

Autor: Ellen Goldsmith, Dr Maya Klein

Wstęp - dlaczego powstała ta książka?

Część 1: Podstawy Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.

Rozdział 1: Tradycję żywienia i leczenia w Chinach.

Rozdział 2: Tradycyjna Medycyna Chińska - prosto z natury.

Część 2: Podstawy chińskiej terapii dietetycznej.

Rozdział 3: Podstawy natura termiczna i smak.

Rozdział 4: Grupy pokarmowe i ich właściwości.

Rozdział 5: Cykl przemiany: pory roku.

Rozdział 6: Kuchnia: twoje laboratorium.

Rozdział 7: Układ trawienny: klucz do zdrowia.

Rozdział 8: Zalecenia dietetyczne dla pospolitych problemów zdrowotnych.

Część 3: Spotkanie Wschodu i Zachodu w kuchni

Rozdział 9: Transformacja twego zdrowia: uzupełnienie spiżarni.

Rozdział 10: Składniki kulinarne i ziołowe.

Przepisy na każdą porę roku.

Bibliografia i polecane lektury.

Publikacje - źródła informacji.

Podziękowania.

 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY