• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-26734_14944_150x190

PRZEWODNIK ODKWASZANIA ORGANIZMU WPŁYW ŻYWNOŚCI NA TWÓJ BILANS KWASOWO-ZASADOWY

  • Wydawca: Vital
  • Rok wydania: 2015
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 240
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-64278-62-4
 
34,30 zł
27,50 zł 27,50 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Przewodnik odkwaszania organizmu. Wpływ żywności na Twój bilans kwasowo-zasadowy

Autorzy: Larry Trivieri Jr, Susan E. Brown

Prawidłowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umysłu i ciała, a spożywanie produktów, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową może stanowić przyczynę wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Dlatego jedno z najbardziej ekscytujących odkryć żywieniowych dotyczy wpływu jaki rożne pokarmy wywierają na ph organizmu. Niektóre zakwaszają go, podczas gdy inne działają jak czynniki alkaliczne, które neutralizują szkodliwe kwasy. 
Książka odnosi się nie tylko do pojedynczych produktów spożywczych, takich jak warzywa czy owoce, ale zawiera także popularne kombinacje potraw, a nawet często spotykane dania typu fast food. W każdym z tych przypadków dowiesz się, czy dany pokarm jest zakwaszający czy alkalizujący i będziesz mógł sprawdzić w jakim stopniu oddziałuje on na organizm. Ramki z dodatkowymi informacjami wplecione w tekst, dzięki zawartym w nich wskazówkom, pozwolą Ci dokonywać jeszcze lepszych wyborów żywieniowych. 

Autorzy prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia własnego organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, a ich zastosowanie gwarantuje pozbycie się wielu dolegliwości. Podręcznik również obala mity na temat równowagi pH, a także udziela cennych wskazówek dotyczących suplementacji. Wszystkie zaprezentowane w książce dane powstały w oparciu o badania przeprowadzone specjalnie, by wykazać wpływ poszczególnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową ciała.
Zakwaszenie – ukryta przyczyna większości chorób.

Spis treści

Przewodnik odkwaszania organizmu. Wpływ żywności na Twój bilans kwasowo-zasadowy

Autorzy: Larry Trivieri Jr, Susan E. Brown

Podziękowania

Wprowadzenie

Część pierwsza. Zrozumienie równowagi kwasowo-zasadowej

Równowaga kwasowo-zasadowa w trosce o zdrowie

Konsekwencje zaburzeń równowagi kwasowo-zasadowej

Badanie równowagi pH

Ustanawianie równowagi kwasowo-zasadowej

Jak rozumieć tabele żywieniowe

Wnioski 

Część druga. Tabele żywieniowe Wykaz podstawowych produktów od A do Z

Tabela produktów według kategorii

Tabela fast foodów

Słowniczek

Bibliografia

Suplementy alkalizujące

Informacje dotyczące testów do pomiaru pH

O Autorach

Przypisy

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY