• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-przewodnik-po-bezpiecznej-zywnosci_10225_150x190

PRZEWODNIK PO BEZPIECZNEJ ŻYWNOŚCI

  • Wydawca: Medyk
  • Rok wydania: 2012
  • Wydanie: 1
  • Ilość stron: 200
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-89745-69-9
 
19,00 zł 19,00 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł
UWAGA!

Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.

Opis

Przedstawiamy Państwu zarys zagadnień dotyczących bezpieczeństwa żywności. Zamieszczone tu informacje nie wyczerpują tematu, lecz mogą być inspiracją do głębszych poszukiwań optymalnych rozwiązań, drążenia trudnych problemów. Z taką nadzieją oddajemy książkę w ręce czytelników, których żywo interesuje „gorący” i aktualny temat w naukach żywieniowych, jakim jest rozwój bezpieczeństwa żywności. Naszym celem było bezstronne przedstawienie faktów i zdarzeń. Dla niektórych kontrowersyjnych tematów, jak np. kwestia bezpieczeństwa żywności transgenicznej (GMO), uznaliśmy, że słuszne będzie przedstawienie własnych, subiektywnych poglądów. Staraliśmy się – tam, gdzie było to możliwe – aby sama wymowa liczb skłoniła Czytelnika do wyciągnięcia wniosków. Książka posłuży jako drogowskaz dla młodych Czytelników, studentów, osób specjalizujących się w naukach żywieniowych.

Spis treści

1. Wprowadzenie - bezpieczeństwo żywności dzisiaj

2. "Od pola do stołu": obszary ryzyka w łańcuchu rolno-żywnościowym

3. Wielkie katastrofy ekologiczne, zatruta żywność, skandale

* Skażenia chemiczne

* Skażenia fizyczne żywności

* Epidemiologia zbiorowych zatruć pokarmowych żywnością skażoną mikrobiologicznie

* Kryzysy i skandale żywnościowe

* Fałszowanie żywności

4. Ksenobiotyki, toksyczne metabolity, szkodliwe produkty obróbki termicznej żywności, biotoksyny

5. Narzędzia toksykologicznej oceny żywności

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY