• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Przewodnik po bezpiecznej żywności

PRZEWODNIK PO BEZPIECZNEJ ŻYWNOŚCI

  • Wydawca: Medyk
  • Rok wydania: 2012
  • Wydanie: 1
  • Ilość stron: 200
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-89745-69-9
 
19,00 zł 19,00 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Przedstawiamy Państwu zarys zagadnień dotyczących bezpieczeństwa żywności. Zamieszczone tu informacje nie wyczerpują tematu, lecz mogą być inspiracją do głębszych poszukiwań optymalnych rozwiązań, drążenia trudnych problemów. Z taką nadzieją oddajemy książkę w ręce czytelników, których żywo interesuje „gorący” i aktualny temat w naukach żywieniowych, jakim jest rozwój bezpieczeństwa żywności. Naszym celem było bezstronne przedstawienie faktów i zdarzeń. Dla niektórych kontrowersyjnych tematów, jak np. kwestia bezpieczeństwa żywności transgenicznej (GMO), uznaliśmy, że słuszne będzie przedstawienie własnych, subiektywnych poglądów. Staraliśmy się – tam, gdzie było to możliwe – aby sama wymowa liczb skłoniła Czytelnika do wyciągnięcia wniosków. Książka posłuży jako drogowskaz dla młodych Czytelników, studentów, osób specjalizujących się w naukach żywieniowych.

Spis treści

1. Wprowadzenie - bezpieczeństwo żywności dzisiaj

2. "Od pola do stołu": obszary ryzyka w łańcuchu rolno-żywnościowym

3. Wielkie katastrofy ekologiczne, zatruta żywność, skandale

* Skażenia chemiczne

* Skażenia fizyczne żywności

* Epidemiologia zbiorowych zatruć pokarmowych żywnością skażoną mikrobiologicznie

* Kryzysy i skandale żywnościowe

* Fałszowanie żywności

4. Ksenobiotyki, toksyczne metabolity, szkodliwe produkty obróbki termicznej żywności, biotoksyny

5. Narzędzia toksykologicznej oceny żywności

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY