• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Przewodnik po terminologii: Toksykologia, Bezpieczeństwo żywności, Zdrowie publiczne, Ocena ryzyka

PRZEWODNIK PO TERMINOLOGII: TOKSYKOLOGIA, BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI, ZDROWIE PUBLICZNE, OCENA RYZYKA

  • Rok wydania: 2013
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 207
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-89379-78-8
 
85,00 zł
80,75 zł 80,75 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Autorzy haseł są pracownikami Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego-Państwowego Zakładu Higieny, a także członkami różnych grup roboczych Komisji Europejskiej, Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności, OECD, Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO, Zespołu ds. Oceny Ryzyka powołanego przez Głównego Inspektora Sanitarnego i innych organizacji krajowych i międzynarodowych mających wpływ na politykę i strategię w zakresie bezpieczeństwa chemicznego, bezpieczeństwa żywności, wody i środowiskowych zagrożeń zdrowia.
Hasła i ich definicje zostały opracowane na podstawie wielu źródeł, szczególne znaczenie autorzy przypisali terminom pojawiającym się w prawodawstwie Unii Europejskiej, dokumentach OECD i FAO/WHO oraz oficjalnych dokumentach Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA). Struktura Przewodnika została zaprojektowana w taki sposób, aby zapewnić wygodne korzystanie przez jak najszerszą grupę użytkowników. Uwzględnia ona terminy polskie, wykaz skrótów polskich i angielskich, wykaz najważniejszych materiałów źródłowych.

Spis treści

Część I
Terminy polskie, definicje i angielskie odpowiedniki
Część II
Terminy angielskie i ich odpowiedniki polskie
Część III
Wykaz skrótów polskich i angielskich
Część IV
Wykaz najważniejszych materiałów źródłowych

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

POLECAMY