• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Zdrowe tłuszcze dobre białka Rewolucja w odżywianiu – Metoda LOGI

ZDROWE TŁUSZCZE DOBRE BIAŁKA REWOLUCJA W ODŻYWIANIU – METODA LOGI

  • Wydawca: Vital
  • Rok wydania: 2017
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 244
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-65404-87-9
 
49,40 zł
39,90 zł 39,90 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Zdrowe tłuszcze, dobre białka. Rewolucja w odżywianiu – Metoda LOGI

Autor: Nicolai Worm

Jak to możliwe, że piramida żywieniowa, którą się nam wpaja od dziecka, zaleca spożywanie ogromnej ilości produktów zbożowych (które obciążają nie tylko układ trawienny, ale i cały organizm) oraz owoców zawierających duże ilości cukrów? Jeśli naprawdę chcesz jeść zdrowo, powinieneś skorzystać z programu LOGI. Pozwoli Ci on wyrwać się z węglowodanowej pułapki dzięki jedzeniu zróżnicowanych, smacznych i zdrowych dań.

Autor udowadnia, że cukry powodują nie tylko tycie, ale i zapadanie na choroby cywilizacyjne. Przez to, że działają jak bomba z opóźnionym zapłonem, często nie zdajemy sobie sprawy ze spustoszenia, jakie czynią do momentu, gdy zdrowie posypie się na dobre. Związki te zaburzają poziom cukru we krwi i wydzielanie insuliny oraz spowalniają tempo przemiany materii. Program LOGI, oparty na całkowicie nowej piramidzie żywieniowej, zmienia klasyczne podejście do odżywiania pozwalając walczyć z plagą otyłości i cukrzycy, poprawia poziom cholesterolu, uzdrawia nerki, wzmacnia kości i przywraca równowagę kwasowo-zasadową.
Z tej książki dowiesz się, jak wybierać zdrowe tłuszcze i zastosujesz prawidłową dietę rozdzielną. Nasycisz się, odżywisz i podniesiesz poziom energii. Uświadomisz sobie, co przemilcza indeks glikemiczny i przestaniesz wierzyć we wpajane nam od lat żywieniowe mity. Zrozumiesz, dlaczego należy unikać produktów oznaczanych jako „light” i poznasz znaczenie określonych form białka.
LOGIczne odżywianie – zdrowe i piękne ciało.

Spis treści

Zdrowe tłuszcze, dobre białka. Rewolucja w odżywianiu – Metoda LOGI

Autor: Nicolai Worm

Przedmowa z wydania pierwszego

Przedmowa z wydania 12. z 2014 roku

Świat staje się coraz bardziej krągły

Błędy w systemie

Wielka awaria żywienia

Po prostu jeść lepiej – metoda LOGI

Pożądane skutki uboczne

Wgląd w historię rozwoju człowieka 

Obecny tucz ludzi

Zboża tuczą

Zbożowe urojenie

Odżywianie zgodne z potrzebami gatunku – nie tylko dla zwierząt?

Węglowodanowa pułapka

Koniec z produktami „light” 

Węglowodany to nasze paliwo

Da się również bez węglowodanów

Węglowodany jako bomba zegarowa

Węglowodany powodują głód!

Węglowodany powodują choroby!

Low-carb – lepszy sposób jedzenia

Indeks glikemiczny (IG): co mówi i co przemilcza

Czy wszystkie produkty o niskim indeksie glikemicznym wyszczuplają? 

Indeks glikemiczny (IG) i ładunek glikemiczny (ŁG) różnych grup produktów spożywczych

Ładunek glikemiczny

Pięć razy dziennie

Witalność dzięki owocom i warzywom 

Rozpuszczalny błonnik 

Zawartość węglowodanów i błonnika w ulubionych owocach

Uwaga! Fruktoza! 

„Wyszczuplacze” – białko i tłuszcze

Forma dzięki białku

Lepszy poziom cholesterolu

Zdrowe nasycenie 

Białko wzmacnia kości 

LOGI dostarcza wielu produktów zasadowych!

Plan żywienia z równowagą kwasowo-zasadową 

Zdrowe nerki 

Duża ilość białka nie jest toksyczna 

Bez ryzyka dny moczanowej

Preparaty białkowe 

Tłuszcz może poprawić ilość lipidów we krwi

Odpowiednie tłuszcze poprawiają formę

Tłuszcz mięsny jest zdrowy 

Prawidłowa dieta rozdzielna 

Zdrowie i szczupła sylwetka dzięki metodzie LOGI 

Piramida LOGI

Wszystko według diety Atkinsa?

Czy zatem jeść według diety GLYX? 

Szczupła sylwetka i dobra forma z LOGI 

Zasada pierwsza: bardzo esencjonalne substancje odżywcze

Głębia składników odżywczych 

Zasada druga: dużo sycących produktów

Zasada trzecia: mało produktów powodujących głód

Zasada czwarta: dużo energy-boosterów

LOGIcznie lepsze życie. Listy do autora

Dr P. Heilmeyer

Dr n. med. J. Scholl 

Wolfgang M.

Lorenz R.

Każdy może schudnąć – przynajmniej na jakiś czas

Waga się broni

Dieta uboga w tłuszcze również daje plamę

Krok po kroku – odchudzanie bez oporu

Stawianie realistycznych celów 

Jedz, gdy jesteś głodny 

Obniżenie gęstości energetycznej 

Świadome jedzenie tłuszczów

Obniżanie ładunku glikemicznego

Podwojenie ilości białka

Nauka delektowania

To, co najlepsze, jest wystarczająco dobre

Więcej ruchu 

Oszczędnością i pracą ludzie się bogacą 

Ruch to radość z życia

Ruch uniemożliwia tycie

Jaka aktywność fizyczna jest zalecana? 

Jaka intensywność treningu jest zalecana? 

Jak często uprawiać sport?

Początki są zawsze trudne 

Wdrażanie metody LOGI do codziennej praktyki 

LOGI dla wszystkich

Przepisy LOGI dbają o różnorodność

Napoje 

Śniadania

Przekąski

Dania obiadowe 

Desery

Kolacje

Jedzenie według LOGI – również poza domem

Grzeszki są wybaczalne 

Przepisy Na dobry początek dnia! 

Mleczny shake borówkowy

Koktajl z owoców cytrusowych 

Kefir z marchwi i rokitnika zwyczajnego

Mango lassi z mlekiem sojowym 

Pobudzający shake 

Lekko zmrożony krem malinowy 

Świeże owoce z cynamonowym jogurtem

Waniliowy twaróg ze świeżymi truskawkami 

Krem rzodkiewkowy z pomarańczą

Warzywny twaróg z oliwkami

Krem z łososia z chrupiącymi warzywami 

Wędzony pstrąg z twarogiem szczypiorkowym

Jajko sadzone z bekonem 

Jajecznica na pomidorach z serem mozzarella

Posiłki lunchowe i biurowe 

Surowe warzywa z dipem ziołowym

…lub z dipem z awokado

Sałatka z białej fasoli i sera owczego  

Sałatka nicejska 

Ruloniki z szynką i szparagami z kremem rzeżuchowym 

Smażone sardynki z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy 

Raita pomidorowo-ogórkowa 

Krem paprykowy 

Chłodnik ogórkowy 

Aromatyczna sałatka pieczarkowa

Patelnia warzywna z piersią z indyka

Krojone warzywa

Śródziemnomorska sałatka z jajkiem

Sałatka z jabłkiem i porem

Dania dla czterech osób 

Talerz surówek z kremem z awokado i salsą pomidorową 

Sałata frisee z szampańską soczewicą i wątróbką 

Sałatka z wołowiną, awokado i fasolą 

Pierś z kurczaka z sałatką z ogórków i orzechów ziemnych

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem

Zupa krem z dyni z pomarańczami i pistacjami 

Placuszki z selera z sosem z sardeli 

Curry kalafiorowe z tofu

Zapiekanka z dyni i botwiny 

Placuszki z ciecierzycy 

Biała fasola 

Rolady rybne z toskańską sałatką z fasoli 

Stek z łososia ze śródziemnomorską zapiekanką warzywną

Filety z makreli na warzywnym ragout 

Baskijska zapiekanka z tuńczyka

Marokańskie kuleczki z jagnięciny

Tusza z królika z czerwoną kapustą i pieczonymi jabłkami 

Rolady wołowe z sosem pieprzowym

Stek wołowy z surówką z czerwonej kapusty 

Warzywne tagliatelle z sosem z gorgonzoli 

Azjatycka patelnia warzywno-makaronowa 

Szybkie, lekkie kolacje

Jednogarnkowe danie pomidorowo-fasolowe

Jednogarnkowe danie z soczewicy i warzyw

Zupa z ogórków i awokado 

Zupa warzywna z kostkami sera

Zupa paprykowa z migdałami 

Kremowa zupa pomidorowa 

Kolorowa sałatka liściasta z plastrami indyka 

Warzywny miks z kremem jajecznym

Tatar z łososia pod pierzynką z sałaty

Sałatka śledziowa z czerwonym burakiem

Omlet ziołowy z sardynkami 

Omlet ze szpinakiem i grzybami 

Ragout z curry i jajkami 

Sałatka z rukoli z faszerowanymi pomidorami

Ciecierzyca z pieczonym halibutem

Sałatka z tuńczykiem  

Hiszpański garnek rybny

Patelnia z okoniem czerwonym i warzywami

Rybne curry

Stek z warzywnym ratatouille 

Czerwona soczewica z kurczakiem

Pierś z indyka z kremem z tuńczyka 

Chrupiący kurczak w sezamie z karmelizowanymi marchewkami 

Bibliografia

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY