
ŻYWIENIE CZŁOWIEKA A ZDROWIE PUBLICZNE TOM 3 DEFEKT
- Wydawca: PWN
- Rok wydania: 2012 dodruk 2017
- Wydanie: III
- Ilość stron: 408
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-01-15735-7
64,90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 299zł Najniższa cena z 30 dni: 68,90 zł
Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3 DEFEKT
Defekt widoczny na zdjęciach poniżej. Uszkodzona jest tylko okładka. W środku książka jest w idealnym stanie.
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3 to pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.
Autorzy książki omówili: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne; sposoby racjonalizacji żywienia ludności - od polityki żywieniowej państwa i upowszechniania wiedzy o żywieniu po wzbogacanie żywności i suplementację diety. Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przed różnymi zagrożeniami - dziś i w przyszłości.
Zagadnienia dotyczące relacji żywienia i zdrowia są przedstawione w taki sposób, aby pomóc Czytelnikowi::
- identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym
- określać przyczyny tych problemów
- wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązywanie.
Książka Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3 stanowi trzeci tom serii popularnych podręczników z zakresu żywienia człowieka wydawanych przez Wydawnictwo Naukowe PWN; tom pierwszy poświęcony jest podstawom nauki o żywieniu, drugi - żywieniu człowieka zdrowego i chorego, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.
Podręcznik adresowany jest do studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy.
Tagi: Jan Gawęcki ,
I. Żywienie w systemie ochrony zdrowia społeczeństwa
II. Uwarunkowania sposobu żywienia się społeczeństwa
III. Racjonalizacja żywienia ludności i jej efekty
IV. Bezpieczeństwo żywności i żywienia
Strona Internetowa Medicon.pl korzysta z plików cookies. Możesz je wyłączyć w swojej przeglądarce. Więcej o plikach cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.