• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego. Poradnik dla pacjenta

ŻYWIENIE W CHOROBACH PRZEWODU POKARMOWEGO. PORADNIK DLA PACJENTA

  • Wydawca: UMP
  • Rok wydania: 2014
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 52
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7597-238-2
 
15,00 zł 15,00 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Poradnik ten jest efektem pracy zaangażowanej grupy studenckiej kierunku Dietetyka Wydziału Lekarskiego II UMP, zgromadzonej w Kole Naukowym Nutrigenomiki, grupy lekarzy z Katedry i Kliniki Gastroenterologii i Żywienia Człowieka oraz Katedry i Kliniki Chorób Metabolicznych i Chorób Wewnętrznych Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
Pierwotnym celem autorów było stworzenie przyjaznego poradnika wyłącznie dla pacjentów, który pozwoliłby im zapoznać się z zaleceniami żywieniowymi oraz technologią przygotowywania potraw w chorobach przewodu pokarmowego. Jednakże wraz z powstawaniem kolejnych rozdziałów autorzy uznali, że ta forma przekazywania wiedzy na temat prawidłowego żywienia może być także pomocna studentom kierunku Dietetyka.

Spis treści

układ pokarmowy-anatomia i fizjologia
Refluks żołądkowo-przełykowy
Rak przełyku-profilaktyka
Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy
Celiakia
Przewlekłe zapalenie jelit
Choroba Leśniowskiego-Crohna
Wrzodziejące zapalenie jelita grubego
Zespół jelita nadwrażliwego (IBS)
Zaparcia nawykowe
Przewlekłe choroby wątroby
Kamica żółciowa
Literatura

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY