• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki

ŻYWIENIE W CHOROBACH WĄTROBY, DRÓG ŻÓŁCIOWYCH I TRZUSTKI

  • Wydawca: PZWL
  • Rok wydania: 2013, dodruk 2018
  • Wydanie: II
  • Ilość stron: 312
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4070-8
 
59,00 zł
49,90 zł 49,90 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Należy sięgać po produkty naturalne, zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Zofia Wieczorek-Chełmińska w pozycji Żywienie w chorobach wątroby dróg żółciowych i trzustki zawarła porady i gotowe przepisy kulinarne, które wspomogą prowadzenie odpowiedniej i zdrowej diety, dla osób, które mają problemy zdrowotne związane z wątrobą, drogami żółciowymi czy trzustką.

Tagi: choroby wątroby , choroby watroby ,

Spis treści

1) CZĘŚĆ OGÓLNA
- zapotrzebowanie energrtyczne
- składniki pokarmowe
- ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych
- żywienie w przewlekłych chorobach wątroby
- kamica żółciowa
- przewlekłe zapalenie trzustki
- wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
2) CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA
- napoje
- chleb domowy
- dodatki do pieczywa
- przystawki
- zupy
- dodatki do zup
- potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
- potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb
- potrawy jarskie
- potrawy z warzyw i ziemniaków
- sosy
- desery
- wypieki domowe.

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY