• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Żywienie w niedoczynności tarczycy

ŻYWIENIE W NIEDOCZYNNOŚCI TARCZYCY

  • Wydawca: PZWL
  • Rok wydania: 2014, dodruk 2017
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 130
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4874-2
 
29,90 zł
26,90 zł 26,90 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Niedoczynność tarczycy jest poważnym problemem zdrowotnym, występującym u 1-5 % osób przed 60. rokiem życia. Częstość występowania tej choroby zwiększa się istotnie po 60. roku życia: w tej grupie ludności wynosi już 10-15 %. Niedoczynność tarczycy może rozwijać się podstepnie przez wiele lat, upośledzając znacznie jakość życia. Dlatego tak ważne jest jej wczesne rozpoznanie i leczenie. W prewencji i leczeniu tej choroby poza leczeniem farmakologicznym duże znaczenie ma odpowiednia dieta. Poradnik zawiera wskazówki żywieniowe i przykładowe jadłospisy dla osób cierpiących na niedoczynność tarczycy, pomagające w walce z tą chorobą.

Spis treści

Wprowadzenie
Co oznacza termin niedoczynnośc tarczycy?
Przyczyny niedoczynności tarczycy
Epidemiologia niedoczynności tarczycy
Kliniczne objawy niedoczynności tarczycy
Rozpoznanie niedoczynności tarczycy
Leczenie w niedoczynności tarczycy
Profilaktyka niedoczynności tarczycy
Ogólne zalecenia dotyczące żywienia i stylu życia
Zalecenia dietetyczne w niedoczynności tarczycy
Składniki diety ważne przy niedoczynności tarczycy
Przykładowe 7-dniowe jadłospisy dla osób z niedoczynnością tarczycy
Piśmiennictwo
 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY