• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-zywnosc-fermentowana-i-probiotyczna-706x1024_17476_150x190

ŻYWNOŚĆ FERMENTOWANA I PROBIOTYCZNA. SAMODZIELNA FERMENTACJA MLEKOWA: TRWALE, SMACZNIE I ZDROWO

  • Wydawca: Vital
  • Rok wydania: 2017
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 124
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-65404-57-2
 
34,30 zł
27,20 zł 27,20 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Autor: Michael Dietz

Badania naukowe wykazały, że współczesne społeczeństwo jest coraz bardziej podatne na choroby, a odporność większości ludzi jest na alarmująco niskim poziomie. Nic dziwnego, skoro codziennie dostarczamy swoim organizmom masę zbędnych, a nawet szkodliwych związków chemicznych, znajdujących się w większości spożywanych przez nas posiłków. Na szczęście istnieje na to sposób. Jest nim żywność probiotyczna.
Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i szeregiem dolegliwości, jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Pomaga wziąć zdrowie we własne ręce, ucząc jak przyrządzać i wprowadzać do diety trzy potężne probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa. Stosując opracowany przez nią program żywieniowy możesz zalać swój organizm miliardami pożytecznych bakterii, które przywrócą w Twoim ciele równowagę i pozwolą mu uzdrowić się w naturalny sposób.
Ta książka rozwieje wszelkie obawy przed samodzielnym przygotowaniem probiotycznej żywności, pozwalając Ci wyleczyć układ pokarmowy oraz doświadczyć energii, zdrowia i witalności, które staną przed tobą otworem, kiedy twoje ciało zacznie działać tak, jak powinno. Znajdziesz tu ponad 100 przepisów na proste i smaczne potrawy zawierające probiotyczną żywność, od koktajli po desery. Poznasz również przydatne informacje dotyczące korzystnych właściwości prebiotyków takich jak jabłka, brokuły, cebula, dynia piżmowa, kiełki brukselki i miód.
Naturalna żywność gwarancją zdrowia!

Spis treści

Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Autor: Michael Dietz

Przedmowa

Podstawy odżywiania

Historia fermentacji

Czym jest fermentacja?

Korzyści dla zdrowia 

Na co zwrócić uwagę? 

Trwałość i przechowywanie 

Przepisy

Kombucha 

Napój super Chi

Zalewa z czerwonych buraków 

Naleśniki na zakwasie 

Całonocna owsianka 

Zupa ryżowa (congee) 

Krem z tofu 

Ziołowe pesto 

Marynowane tofu

Kapusta kiszona

Kimchi

Sunomono

Maniok 

Pikle z imbiru

Papryka

Cebule marynowane 

Pikle czosnkowe

Ogórki

Marynowane cytryny

Pikle z szalotki

Chrzan 

Pikle z kombu 

Chili! 

Karczochy 

Okra

Pikle z marchwi

Warzywa korzeniowe

Marynowana rzodkiew

Morska siła

Pikle z buraka 

Tursija

Pomidory marynowane

Natto 

O Autorze 

Spis ilustracji

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY