BIOLOGICZNIE AKTYWNE PEPTYDY I BIAŁKA ŻYWNOŚCI
- Wydawca: WNT
- Rok wydania: 2009
- Wydanie: 1
- Ilość stron: 480
- Oprawa: twarda
- ISBN: 978-83-204-3582-5
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 84,10 zł
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu molekularnych i biologicznych właściwości białek i peptydów, które decydują o ich najbardziej istotnym żywieniowym i profilaktycznym oraz terapeutycznym znaczeniu.
Jest to jedyne na polskim rynku opracowanie będące bogatym źródłem wiedzy z pogranicza biologii, biochemii, immunologii, fizjologii, chemii żywności i dietetyki, które zakresem materiału i głębią ujęcia tematu ściśle odpowiada wymaganiom stawianym interdyscyplinarnemy podejściu do zagadnienia białek i peptydów w żywności i jego wieloaspektowej analizie.
Książka jest przeznaczona dla studentów nauk przyrodniczych i medycznych, szczególnie takich kierunków, jak technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, biotechnologia, biologia, farmacja, towaroznawstwo i pokrewne.
Badania laboratoryjne stanowią fundament nowoczesnej diagnostyki medycznej i naukowej,...
czytaj więcej