CHOROBY TRZUSTKI PORADY LEKARZY I DIETETYKÓW
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: Warszawa 2012, dodruk 2018
- Wydanie: I
- Ilość stron: 160
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-200-4556-7
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 41,90 zł
Książka jest skierowana do pacjentów cierpiących na dolegliwości trzustki. Autorzy przekazują podstawowe informacje o budowie i funkcjonowaniu tego narządu oraz o najczęściej występujących schorzeniach. Omawiają przyczyny, objawy i możliwości leczenia, do którego również zalicza się stosowanie odpowiedniej diety.
Opracowane przy współpracy z dietetyczkami jadlospisy zamieszczone w poradniku są jego bardzo cennym uzupełnieniem.
Odbiorcy: czytelnicy bez przygotowania medycznego
Tagi: Mirosław Jarosz ,
- Rola trzustki w organizmie człowieka
- Choroby trzustki
- Ostre zapalenie trzustki
- Choroby po przebyciu ostrego zapalenia trzustki - po wypisaniu ze szpitala
- Jadłospisy dla chorych w okresie zdrowienia po ostrym zapaleniu trzustki
- Przewlekłe zapalenie trzustki
- Jadłospisy dla chorych na przewlekłe zapalenie trzustki
- Zawartość najwazniejszych składników pokarmowych w wybranych produktach spożywczych i potrawach