
DOMOWA KUCHNIA KOREAŃSKA
- Rok wydania: 2024
- Ilość stron: 224
- Oprawa: twarda
- ISBN: 9788324094929
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 69,99 zł
Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia
W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.
Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki
100 autentycznym, prostym przepisom,
bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.
Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
Domowy bibimbap
Zupa lodowa z wodorostami
Pikantna zupa z wołowiny z warzywami
Roladki z dorsza
Ragot z kimchi
Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą
Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu
Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...
Jina Jung
Choroby oczu to szeroka kategoria schorzeń, które wpływają na funkcjonowanie...
czytaj więcejTwardzina to choroba tkanki łącznej, która potrafi zahaczyć o każdy aspekt życia...
czytaj więcejGruźlica, znana również jako tuberculosis (TB), to poważna choroba zakaźna,...
czytaj więcejEstrogeny to grupa hormonów płciowych, które odpowiedzialne są za wiele procesów,...
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcej