
ZRZUCIĆ BRZUCH. CO JEŚĆ, A CZEGO NIE JEŚĆ W.2
- Wydawca: Złote Myśli
- Rok wydania: 2022
- Ilość stron: 148
- Oprawa: broszurowa
- ISBN: 9788365837585
44,10 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 44,10 zł
W XXI wieku bardzo precyzyjna i wszechstronna wiedza o odżywianiu i zdrowiu jest absolutnie niezbędna. Dzieje się tak, bowiem na rynku właściwie nie ma już żywności naturalnej. To, co kupujemy w sklepach, jest żywnością produkowaną na skalę przemysłową. Żywność taka jest często modyfikowana, przetworzona i naszpikowana różnymi substancjami, które przedłużają nie tylko jej przydatność do jedzenia, ale również ulepszają smak.
To wszystko powoduje, że obecnie jedzenia mamy więcej niż kiedykolwiek, a do tego jest ono niesłychanie różnorodne. Jednak na ogół to jedzenie jest znacznie bardziej kaloryczne, z mniejszą liczbą witamin i minerałów niezbędnych dla naszych organizmów, które mają decydujący wpływ na nasze zdrowie, kondycję i samopoczucie. A to oczywiście determinuje jakość naszego życia, osiągnięcia, poziom satysfakcji i intensywność relacji interpersonalnych.
Błędne nawyki żywieniowe chcąc nie chcąc bardzo często powodują powstawanie brzuszka, którego niezwykle trudno się pozbyć.
Choroby oczu to szeroka kategoria schorzeń, które wpływają na funkcjonowanie...
czytaj więcejTwardzina to choroba tkanki łącznej, która potrafi zahaczyć o każdy aspekt życia...
czytaj więcejGruźlica, znana również jako tuberculosis (TB), to poważna choroba zakaźna,...
czytaj więcejEstrogeny to grupa hormonów płciowych, które odpowiedzialne są za wiele procesów,...
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcej