
DIETA W CHOROBACH TARCZYCY
- Wydawca: Esteri
- Rok wydania: 2019
- Wydanie: I
- Ilość stron: 420
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-66310-58-2
69,90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł
Opis
Metoda Missori-Gellego to zalecenia dietetyczne specyficzne dla każdego zaburzenia tarczycy, uwarunkowane i dostosowane do indywidualnego biotypu człowieka (typu budowy ciała i profilu hormonalnego).
Bo każdy z nas jest jedyny i wyjątkowy!
Choroby tarczycy należą do najczęściej występujących schorzeń endokrynologicznych. Według danych statystycznych około 22% społeczeństwa polskiego choruje lub chorowało na schorzenia gruczołu tarczowego. Problem ten dotyczy prawie 10 razy częściej kobiet niż mężczyzn.
Niedoczynność tarczycy, nadczynność, choroby autoimmunologiczne (choroba Hashimoto czy Gravesa-Basedowa), guzki lub wole to najczęściej występujące choroby, niejednokrotnie związane z wahaniami masy ciała, zaburzeniami jelitowymi, nadmiernym zmęczeniem i brakiem energii. Jeśli mimo starań nie możesz schudnąć, często dopada cię zmęczenie lub zły nastrój, jeśli masz kruche paznokcie i wypadają ci włosy, nie śpisz dobrze, cierpisz na zaparcia i wzdęcia, masz bóle stawowe, spadek libido, jeśli masz nieregularne miesiączki lub trudności z zajściem w ciążę, to możesz mieć problemy z tarczycą. Dzięki metodzie Missori-Gellego poczujesz się dobrze, odzyskasz energię, odblokujesz metabolizm i schudniesz. Będziesz ponownie w pełni cieszyć się życiem.
Spis treści
1. Choroby tarczycy:: nowa epidemia
2. Czym jest i jak funkcjonuje tarczyca
3. Wspieranie sieci tarczycowej
4. Diety w porównaniu z metodą Missori-Gellego
5. Porozmawiaj ze swoim lekarzem
6. Metoda Missori-Gellego w praktyce
7. Stymulatory
8. Cztery tygodnie dla lepszego samopoczucia
9. Przepisy w diecie tarczycowej według metody Missori-Gellego
10. Metoda Missori-Gellego przez całe życie?