
DOBRY CUKIER. SŁODZIMY NATURALNIE
- Wydawca: Fundacja Źródła Życia
- Rok wydania: 2014
- Ilość stron: 64
- Oprawa: broszurowa
- ISBN: 9788362103645
25,20 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 25,20 zł
Naturalna słodycz bez cienia goryczy. Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory. Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości.
Choroby oczu to szeroka kategoria schorzeń, które wpływają na funkcjonowanie...
czytaj więcejTwardzina to choroba tkanki łącznej, która potrafi zahaczyć o każdy aspekt życia...
czytaj więcejGruźlica, znana również jako tuberculosis (TB), to poważna choroba zakaźna,...
czytaj więcejEstrogeny to grupa hormonów płciowych, które odpowiedzialne są za wiele procesów,...
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcej