
PODSTAWY ŻYWIENIA PSÓW I KOTÓW PODRĘCZNIK DLA LEKARZY I STUDENTÓW WETERYNARII.
- Wydawca: Edra Urban & Partner
- Rok wydania: 2013
- Wydanie: I
- Ilość stron: 388
- Oprawa: twarda
- ISBN: 978-83-7609-820-3
122,30 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 299zł
Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.
Niniejsza publikacja Podstawy żywienia psów i kotów będzie niezwykle przydatna dla lekarzy praktyków i studentów medycyny weterynaryjnej. Książka zawiera cenne informcje na temat roli odżywiania i jego wpływu na zdrowie i dobre samopoczucie psów i kotów.
W podręczniku, oprócz zagadnień wprowadzających, takich jak fizjologia procesu odżywiania, składniki pokarmowe i ich zapotrzebowanie, omówiono bardzo szczegółowo zasady żywienia psów i kotów w poszczególnych etapach życia i rozwoju.
Obszerną część publikacji poświęcono profilaktyce żywieniowej w najczęstszych zaburzeniach klinicznych, tj. w otyłości, chorobach układu moczowego, układu krążenia, chorobach zwyrodnieniowych stawów i schorzeniach neurologicznych.
1. Wstęp
2. Podstawy fizjologii żywienia
3. Składniki pokarmowe
4. Surowce do produkcji karm
5. Żywienie psów
6. Żywienie kotów
7. Metody karmienia psów i kotów
8. Karmy gotowe
9. Regulacje prawne dotyczące produkcji karm dla psów i kotów i rola lekarza weterynarii
10. Wybrane zagadnienia z profilaktyki żywieniowej
Strona Internetowa Medicon.pl korzysta z plików cookies. Możesz je wyłączyć w swojej przeglądarce. Więcej o plikach cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.