PRAKTYCZNE GOTOWANIE WEDŁUG PIĘCIU PRZEMIAN. TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA W KUCHNI
- Wydawca: Vital
- Rok wydania: 2017
- Wydanie: VI
- Ilość stron: 248
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-65404-83-1
39,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 39,90 zł
Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian. Tradycyjna Medycyna Chińska w kuchni
Autor: Anna Czelej
Gotowanie według Pięciu Przemian to bardzo prosty sposób, który uzdrowi Twoją kuchnię. Technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem. Tajemnica tkwi w tym jak przygotowujesz posiłki. Możesz jeść to co do tej pory, wystarczy tylko, że zmienisz sposób gotowania.
Nie jest to książka kucharska, ani książka z kolejną dietą- cud... to podręcznik uczący metod przyrządzania potraw. W gotowaniu według Pięciu Przemian ważniejsze od tego co jesz, jest jak jesz, a raczej jak gotujesz. Potrawy przygotowywane zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie, wpływają na Twoje zdrowie i zachowanie równowagi, a przede wszystkim znakomicie smakują.
Anna Czelej, (aktywna propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią a także autorka wielu publikacji poświęconych tej tematyce) prezentuje także mnóstwo prostych przepisów, które ułatwią zastosowanie nowej techniki gotowania w Twojej kuchni Do książki dołączona jest także plansza produktów wg Pięciu Przemian, która pomoże Ci w nauce takiego gotowania.
Nie zwlekaj i już dziś spraw by gotowanie było prostym, przyjemnym i zdrowym nawykiem!
Tagi: medycyna chińska ,
Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian. Tradycyjna Medycyna Chińska w kuchni
Autor: Anna Czelej
1. Wprowadzenie
2. Zasady transkrypcji chińskiej
3. Tradycyjna medycyna chińska w kuchni
4. Pięć Przemian w kuchni
5. Przepisy kulinarne
6. Spis przepisów kulinarnych
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejLipidogram pozwala ocenić poziomy cholesterolu całkowitego, LDL, HDL oraz trójglicerydów....
czytaj więcejGlikemia, czyli poziom glukozy we krwi, jest wskaźnikiem zdrowia metabolicznego....
czytaj więcejRola leukocytów w układzie odpornościowym jest wyjątkowo znacząca, ponieważ...
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcejBadanie poziomu (AST) aminotransferazy asparaginianowej, znane również jako AspAT...
czytaj więcejWitaminy rozpuszczalne w tłuszczach stanowią prymarną grupę substancji odżywczych,...
czytaj więcejDowiedz się czym jest zdrowe odchudzanie i poznaj zasady bezpiecznej redukcji masy...
czytaj więcej