• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA A ZDROWIE PUBLICZNE TOM 3

  • Wydawca: PWN
  • Rok wydania: 2012 dodruk 2017
  • Wydanie: III
  • Ilość stron: 408
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-15735-7
 
69,00 zł
59,90 zł 59,90 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3 to pierwszy w  Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.
Autorzy książki omówili: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne; sposoby racjonalizacji żywienia ludności - od polityki żywieniowej państwa i upowszechniania wiedzy o żywieniu po wzbogacanie żywności i suplementację diety. Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przed różnymi zagrożeniami - dziś i w przyszłości.
Zagadnienia dotyczące relacji żywienia i zdrowia są przedstawione w taki sposób, aby pomóc Czytelnikowi::
- identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym
- określać przyczyny tych problemów
- wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązywanie.
Książka Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3 stanowi trzeci tom serii popularnych podręczników z zakresu żywienia człowieka wydawanych przez Wydawnictwo Naukowe PWN; tom pierwszy poświęcony jest podstawom nauki o żywieniu, drugi - żywieniu człowieka zdrowego i chorego, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.
Podręcznik adresowany jest do studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy.

Tagi: Jan Gawęcki , dietetyka podręcznik , podręcznik dietetyki ,

Spis treści

I. Żywienie w systemie ochrony zdrowia społeczeństwa

II. Uwarunkowania sposobu żywienia się społeczeństwa

III. Racjonalizacja żywienia ludności i jej efekty

IV. Bezpieczeństwo żywności i żywienia

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY