• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-zywienie-czlowieka-a-zdrowie-publiczne-tom-3_6562_150x190

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA A ZDROWIE PUBLICZNE TOM 3

  • Wydawca: PWN
  • Rok wydania: 2012 dodruk 2017
  • Wydanie: III
  • Ilość stron: 408
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-15735-7
84,00 zł
73,90 zł 73,90 zł PLN 1
Dostawa od 12.50 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 299zł
UWAGA!

Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.

Opis

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3 to pierwszy w  Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.
Autorzy książki omówili: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne; sposoby racjonalizacji żywienia ludności - od polityki żywieniowej państwa i upowszechniania wiedzy o żywieniu po wzbogacanie żywności i suplementację diety. Książkę uzupełnia syntetyczna prezentacja problematyki ochrony konsumenta przed różnymi zagrożeniami - dziś i w przyszłości.
Zagadnienia dotyczące relacji żywienia i zdrowia są przedstawione w taki sposób, aby pomóc Czytelnikowi::
- identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym
- określać przyczyny tych problemów
- wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązywanie.
Książka Żywienie człowieka a zdrowie publiczne tom 3 stanowi trzeci tom serii popularnych podręczników z zakresu żywienia człowieka wydawanych przez Wydawnictwo Naukowe PWN; tom pierwszy poświęcony jest podstawom nauki o żywieniu, drugi - żywieniu człowieka zdrowego i chorego, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.
Podręcznik adresowany jest do studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy.

Tagi: Jan Gawęcki , dietetyka podręcznik , podręcznik dietetyki ,

Spis treści

I. Żywienie w systemie ochrony zdrowia społeczeństwa

II. Uwarunkowania sposobu żywienia się społeczeństwa

III. Racjonalizacja żywienia ludności i jej efekty

IV. Bezpieczeństwo żywności i żywienia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

129,00 zł
109,90 zł
138,00 zł
117,90 zł
199,00 zł
169,90 zł
129,00 zł
109,90 zł
159,00 zł
135,90 zł
29,00 zł
25,90 zł

POLECAMY