• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności

CHEMIA ŻYWNOŚCI TOM 2 BIOLOGICZNE WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI

  • Wydawca: PWN
  • Rok wydania: 2017
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 343
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-19626-4
 
99,00 zł
84,00 zł 84,00 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

"Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności" pod redakcją Zdzisława Sikorskiego i Hanny Staroszczyk.

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 2 opisano:
- witaminy;
- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; 
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- toksyny surowców żywnościowych;
- dodatki do żywności i suplementy diety;
- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Tagi: dietetyka podręcznik ,

Spis treści

"Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności" pod redakcją Zdzisława Sikorskiego i Hanny Staroszczyk

Przedmowa.

1. Witaminy.

2. Rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze.

3. Nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego.

4. Alergeny w żywności.

5. Mutagenne i rakotwórcze składniki żywności.

6. Toksyny surowców żywnościowych.

7. Dodatki do żywności.

8. Suplementy diety.

9. Analiza żywności.

10. Zasady zapeniania bezpieczeństwa żywności.

Skorowidz.

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY