• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-31121_20137_150x190

NOWA DIETA PRZECIWNOWOTWOROWA

  • Wydawca: Edra Urban & Partner
  • Rok wydania: 2020
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 144
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-66548-21-3
 
49,00 zł
43,20 zł 43,20 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Nowa dieta przeciwnowotworowa

Autor: Johannes F. Coy

Dieta odgrywa ważną rolę w rozwoju raka. Komórki rakowe potrzebują cukru do wzrostu i rozprzestrzeniania się w organizmie. Jednocześnie rozwijają mechanizmy obronne, które chronią je przed atakami układu odpornościowego organizmu, a także przed chemioterapią i radioterapią. Znacząca redukcja węglowodanów przed leczeniem pomaga zmienić metabolizm komórek rakowych w taki sposób, by zwiększyła się ich wrażliwość na chemioterapię i radioterapię a w następstwie wzrost szans na wyleczenie. Zdrowe kwasy tłuszczowe i wysokiej jakości białko zapewniają energię, którą zdrowe komórki mogą dobrze wykorzystać. Jednocześnie naturalne substancje roślinne z pożywienia wspierają organizm w walce z rakiem.

Ponad 60 przepisów pokazuje, jak jeść zróżnicowaną dietę i pozbawiać komórki rakowe ich ulubionej bazy odżywczej.

Kolorowe oznaczenia pomogą ci już na pierwszy rzut oka odróżnić zdrowe produkty spożywcze od tych niebezpiecznych.

Spis treści

Nowa dieta przeciwnowotworowa

Autor: Johannes F. Coy

TEORIA

  • Aktywnie przeciwko nowotworowi
  • WRÓG W ORGANIZMIE
  • Jak powstaje rak
  • „Projekt” żywego organizmu
  • Mutacje: drobne błędy, ważkie skutki
  • Metabolizm komórki rakowej
  • Różne sposoby pozyskiwania energii
  • Dodatek: Odkrycie genu TKTL1
  • Nowe możliwości w leczeniu nowotworów
  • Powszechne metody leczenia
  • Kluczowa rola odżywiania
  • Dodatek: Profilaktyka chorób nowotworowych

PRAKTYKA

  • JEDZ I WALCZ Z RAKIEM
  • Świadomie ograniczaj spożycie węglowodanów
  • O wiele za wiele cukru
  • Czym jest cukier?
  • Nadmiar cukru to nie tylko otyłość
  • …ale i choroby
  • Wysokie spożycie cukru sprzyja rakowi
  • Dodatek: Post, czyli marny koniec agresywnych komórek rakowych
  • Mniej węglowodanów – więcej zdrowia
  • Dodatek: Jak łatwo rozpoznać ukryte cukry
  • Niebezpieczna skrobia w zbożach
  • Czy węglowodany są nam w ogóle potrzebne?
  • Dodatek: Aktywnie przeciwdziałaj rakowi
  • Więcej zdrowych tłuszczów
  • Tłuszcz – nie taki straszny, jak go malują
  • Kwasy tłuszczowe omega-3
  • Kwasy tłuszczowe omega-6
  • Dodatek: Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach
  • Energia pozyskiwana z białka
  • Budulec, bez którego nie ma życia
  • Rola białka w diecie pacjenta onkologicznego
  • Najlepsze źródła białka
  • Naturalne substancje czynne wspomagające walkę z rakiem
  • Wtórne substancje roślinne (fitochemikalia)
  • Liderzy wśród substancji o działaniu przeciwrakowym: gamma-tokotrienole
  • Dodatek: Piętnastka najważniejszych produktów spożywczych, które wspierają walkę z rakiem
  • KUCHNIA PRZECIWNOWOTWOROWA
  • Jedz na zdrowie
  • Zasada doktora Coya
  • Dodatek: Właściwe składniki
  • Śniadanie: na dobry początek dnia
  • Obiad: uzupełnij rezerwy energii
  • Kolacja: opróżnij zbiorniki cukru
  • Desery i wypieki: łakocie dozwolone!
  • Dodatek: Pikantne przekąski

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia
Johannes F. Coy

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY