KUCHNIA POLSKA DLA DIABETYKÓW
- Wydawca: RM
- Rok wydania: 2024
- Wydanie: 4
- Ilość stron: 160
- Oprawa: miękka
- ISBN: 9788381513739
33,99 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 33,99 zł
Przepisy na smaczne i bezpieczne potrawy na cały dzień dla osób z cukrzycą typu 2 i ich rodzin. Inspiracje kulinarne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
Jak powinien się odżywiać diabetyk? Odpowiedź brzmi prosto, ale tylko na pierwszy rzut oka – zdrowo. Dla wielu osób słowo "zdrowo" kojarzy się z nudą i wyrzeczeniami. Ta książka kucharska burzy ten stereotyp. Autorka, która od lat pracuje z "słodkimi ludźmi", pokazuje, jak przygotować jedzenie o wartościach terapeutycznych, które jednocześnie jest pyszne, zróżnicowane i estetycznie podane.
W książce znajdziesz:
Dorota Drozd to pielęgniarka specjalizująca się w dziedzinie diabetologii, edukatorka diabetologiczna i psychodietetyczka, członkini Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych. Jest autorką książek "Insulinooporność. Dieta dla zdrowia", "Kuchnia świata dla diabetyków" i "Cukrzyca. Jak z nią żyć", wydanych przez Wydawnictwo RM, oraz wielu popularnonaukowych artykułów.
GGT to kluczowy marker diagnostyczny, wykorzystywany w badaniach laboratoryjnych,...
czytaj więcejLipidogram pozwala ocenić poziomy cholesterolu całkowitego, LDL, HDL oraz trójglicerydów....
czytaj więcejGlikemia, czyli poziom glukozy we krwi, jest wskaźnikiem zdrowia metabolicznego....
czytaj więcejBadanie poziomu (AST) aminotransferazy asparaginianowej, znane również jako AspAT...
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcejDowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejRola leukocytów w układzie odpornościowym jest wyjątkowo znacząca, ponieważ...
czytaj więcej