NOWOCZESNE ZASADY ODŻYWIANIA W PRAKTYCE
- Wydawca: Galaktyka
- Rok wydania: 2014
- Wydanie: I
- Ilość stron: 272
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-7579-298-0
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 31,50 zł
Książka LeAnne ma pomóc w przygotowywaniu szybkich i wartościowych posiłków po całym dniu pracy.
Dania, które można przyrządzić dzięki tej książce kucharskiej,, nie zawierają olejów i innych tłuszczów przetworzonych. Leanne używa również bardzo niewielkich ilości soli i minimalnych ilości substancji słodzących. Wielu osobom trudno zrozumieć i zaakceptować zasadę eliminacji olejów i tłuszczów z diety. Badania naukowe wskazują jednak, że powinniśmy unikać tłuszczów dodawanaych, zwłaszcza w przypadku podwyższonego ryzyka chorób zwyrodnieniowych lub po zdiagnozowaniu takiej choroby (np. choroby serca, nowotworu, cukrzycy i innych zaburzeń metabolicznych czy otyłości).
Wstęp
Chleby i babeczki
Dania śniadaniowe
Przystawki i sałatki
Zupy i gulasze
Kanapki
Dania główne
Przekąski
Desery
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejLipidogram pozwala ocenić poziomy cholesterolu całkowitego, LDL, HDL oraz trójglicerydów....
czytaj więcejGlikemia, czyli poziom glukozy we krwi, jest wskaźnikiem zdrowia metabolicznego....
czytaj więcejRola leukocytów w układzie odpornościowym jest wyjątkowo znacząca, ponieważ...
czytaj więcej