• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Podstawy żywienia klinicznego

PODSTAWY ŻYWIENIA KLINICZNEGO

  • Rok wydania: 2013
  • Wydanie: IV
  • Ilość stron: 776
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-936527-1-6
 
160,00 zł
149,90 zł 149,90 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Podstawy żywioenia klinicznego edycja czwarta pod redakcją Lubosa Sobotki

Leczenie żywieniowe i opieka metaboliczna są nieodzowną częścią opieki nad pacjentem. Ponadto tematyka ta integruje niemalże wszystkie dziedziny medycyny z uwagi na ich aspekty metaboliczne i żywieniowe. Ekscytująca jet także skala postępu naukowego we wspomnianej tematyce, stąd skuteczne kształcenie i przekazywanie najnowszych informacji są niezbędne dla upowszechnienia żywienia klinicznego w szerokiej działalności lekarskiej, a także dla poprawy standardów tego leczenia.

Ta porywająca książka pozwala czytelnikowi uzyskać podstawowe informacje w zakresie żywienia klinicznego, a także zapoznać się z najnowszą wiedzą naukową i doświadczeniem klinicznym wszystkich 99 Współautorów, jest ona podstawa wszelkich działań edukacyjnych Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu -ESPEN.

Przeznaczona jest głównie dla lekarzy, dietetyków, farmaceutów, pielęgniarek i pielęgniarzy oraz studentów.

Tagi: dietetyka podręcznik , podręcznik dietetyki , żywienie pozajelitowe ,

Spis treści

Podstawy żywioenia klinicznego edycja czwarta pod redakcją Lubosa Sobotki

  1. Podstawowe zasady żywienia
  2. Fizjologia i biochemia żywienia
  3. Wskazania do leczenia żywieniowego
  4. Organizacja i aspekty prawne
  5. Substraty stosowane w żywieniu pozajelitowym i dojelitowym
  6. Techniki leczenia żywieniowego
  7. Monitorowanie leczenia żywieniowego
  8. Leczenie żywieniowe w różnych sytuacjach klinicznych 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY