• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-podstawy-zywienia-klinicznego_12049_150x190

PODSTAWY ŻYWIENIA KLINICZNEGO

  • Wydawca: PZWL
  • Rok wydania: 2008
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 496
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3885-9
 
82,95 zł
62,21 zł 62,21 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł
nakład wyczerpany - produkt niedostępny u wydawcy

Opis

Leczenie żywieniowe odgrywa olbrzymią rolę w opiece nad pacjentem, niedożywienie zaś to jedna z najczęstszych, podstępnie rozwijających się chorób, niweczących czasem wszystkie wysiłki terapeutyczne. W celu upowszechnienia żywienia klinicznego w szerokiej działalności lekarskiej, a także poprawy standardów tego leczenia, niezbędne jest odpowiednie kształcenie.
Ta pionierska na gruncie polskim książka pozwala Czytelnikowi uzyskać podstawowe infromacje w zakresie żywienia klinicznego, a także zapoznać się z najnowszymi osiągnięciami naukowymi i doświadczeniem klinicznym wszystkich współautorów. Jest ona podstawą wszelkich działań edukacyjnych Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu (ESPEN).

Spis treści

1. Podstawowe zasady żywienia
2. Fizjologia i biochemia żywienia
3. Organizacja i aspekty prawne
4. Substraty stosowane w żywieniu pozajelitowym i dojelitowym
5. Żywienie drogą przewodu pokarmowego
6. Żywienie pozajelitowe
7. Monitorowanie leczenia żywieniowego
8. Leczenie żywieniowe w różnych sytuacjach klinicznych
 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

POLECAMY