KUCHNIA AJURWEDYJSKA WEDŁUG CZTERECH PÓR ROKU
- Rok wydania: 2011
- Wydanie: 1
- Ilość stron: 144
- Oprawa: twarda
- ISBN: 978-83-60170-40-3
46,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 44,98 zł
Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół. Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.
Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.
Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.
„Ta książka kucharska jest w wielu miejscach tak niezwykła, zawiera tak dobre przepisy i jest tak pięknie wydana, że zasługuje na najwyższe uznanie. Godna polecenia ciekawym świata kucharzom, poszukującym przepisów na pyszne potrawy wegetariańskie".
„Wszystkie potrawy są łatwe do wykonania, niezwykle smaczne, tanie, a podstawowe składniki można nabyć bez problemu w sklepie tuż za rogiem. Nie tylko dla zwolenników ajurwedy - naprawdę dobra książka kucharska!"
Vital
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejStężenie kreatyniny we krwi jest istotnym wskaźnikiem funkcjonowania nerek oraz...
czytaj więcejTrójglicerydy to typ tłuszczów występujących w organizmie człowieka. Mają...
czytaj więcejLipidogram pozwala ocenić poziomy cholesterolu całkowitego, LDL, HDL oraz trójglicerydów....
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcejCholesterol HDL odpowiada za ochronę zdrowia sercowo-naczyniowego. Zadaniem HDL jest...
czytaj więcejGlikemia, czyli poziom glukozy we krwi, jest wskaźnikiem zdrowia metabolicznego....
czytaj więcejBadanie poziomu (AST) aminotransferazy asparaginianowej, znane również jako AspAT...
czytaj więcejWitaminy rozpuszczalne w tłuszczach stanowią prymarną grupę substancji odżywczych,...
czytaj więcej