NIEBEZPIECZNE ZBOŻA
- Wydawca: Vital
- Rok wydania: 2020
- Wydanie: I
- Ilość stron: 272
- Oprawa: miękka
- ISBN: 9788381684514
35,20 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 35,20 zł
Niebezpieczne zboża
Autor: Bożena Przyjemska
Niemal we wszystkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem diety. Czy rzeczywiście są one zdrowe dla każdego? Dla osób, które są uczulone na gluten - białko znajdujące się we wszystkich zbożach, produkty mączne są toksyną i zagrażają ich życiu. Natomiast dla tych, którzy mają na nie nadwrażliwość, spożywanie ich powoduje groźne choroby, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Dzięki Autorce – naturoterapeutce i dietetyczce z 30 – letnim doświadczeniem, będziesz mógł sam przekonać się o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu i zapobiega ponad 200 przewlekłym chorobom, mającym związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Znajdziesz tu także informacje na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć również wiele poważnych chorób. Zdrowe życie bez glutenu.
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejStężenie kreatyniny we krwi jest istotnym wskaźnikiem funkcjonowania nerek oraz...
czytaj więcejTrójglicerydy to typ tłuszczów występujących w organizmie człowieka. Mają...
czytaj więcejLipidogram pozwala ocenić poziomy cholesterolu całkowitego, LDL, HDL oraz trójglicerydów....
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcejCholesterol HDL odpowiada za ochronę zdrowia sercowo-naczyniowego. Zadaniem HDL jest...
czytaj więcejGlikemia, czyli poziom glukozy we krwi, jest wskaźnikiem zdrowia metabolicznego....
czytaj więcejBadanie poziomu (AST) aminotransferazy asparaginianowej, znane również jako AspAT...
czytaj więcejWitaminy rozpuszczalne w tłuszczach stanowią prymarną grupę substancji odżywczych,...
czytaj więcej