POLSKA KUCHNIA BEZGLUTENOWA
- Wydawca: RM
- Rok wydania: 2016
- Wydanie: I
- Ilość stron: 160
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-7773-531-2
26,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 26,90 zł
Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.
Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami – oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery.
Książka zawiera:
• przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe!
• mnóstwo wskazówek i praktycznych porad,
• listę zbóż i produktów bezglutenowych,
• ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy,
• łatwo dostępne składniki potraw.
Smacznie, zdrowo, bezglutenowo!
Anna Lewandowska jest dietetykiem, absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz
SGGW. Jej pasją jest zdrowy styl życia. Od lat interesuje się wpływem codziennej diety na
zdrowie. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejRola leukocytów w układzie odpornościowym jest wyjątkowo znacząca, ponieważ...
czytaj więcejDziałanie berberyny jest szeroko badane ze względu na jej potencjalne korzyści...
czytaj więcejKwasy tłuszczowe omega-3 to rodzaj wielonienasyconych tłuszczów. Są one niezbędne...
czytaj więcej