PRAKTYCZNE GOTOWANIE WEDŁUG PIĘCIU PRZEMIAN. TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA W KUCHNI
- Wydawca: Vital
- Rok wydania: 2017
- Wydanie: VI
- Ilość stron: 248
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-65404-83-1
39,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 39,90 zł
Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian. Tradycyjna Medycyna Chińska w kuchni
Autor: Anna Czelej
Gotowanie według Pięciu Przemian to bardzo prosty sposób, który uzdrowi Twoją kuchnię. Technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem. Tajemnica tkwi w tym jak przygotowujesz posiłki. Możesz jeść to co do tej pory, wystarczy tylko, że zmienisz sposób gotowania.
Nie jest to książka kucharska, ani książka z kolejną dietą- cud... to podręcznik uczący metod przyrządzania potraw. W gotowaniu według Pięciu Przemian ważniejsze od tego co jesz, jest jak jesz, a raczej jak gotujesz. Potrawy przygotowywane zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie, wpływają na Twoje zdrowie i zachowanie równowagi, a przede wszystkim znakomicie smakują.
Anna Czelej, (aktywna propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią a także autorka wielu publikacji poświęconych tej tematyce) prezentuje także mnóstwo prostych przepisów, które ułatwią zastosowanie nowej techniki gotowania w Twojej kuchni Do książki dołączona jest także plansza produktów wg Pięciu Przemian, która pomoże Ci w nauce takiego gotowania.
Nie zwlekaj i już dziś spraw by gotowanie było prostym, przyjemnym i zdrowym nawykiem!
Tagi: medycyna chińska ,
Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian. Tradycyjna Medycyna Chińska w kuchni
Autor: Anna Czelej
1. Wprowadzenie
2. Zasady transkrypcji chińskiej
3. Tradycyjna medycyna chińska w kuchni
4. Pięć Przemian w kuchni
5. Przepisy kulinarne
6. Spis przepisów kulinarnych
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejStężenie kreatyniny we krwi jest istotnym wskaźnikiem funkcjonowania nerek oraz...
czytaj więcejTrójglicerydy to typ tłuszczów występujących w organizmie człowieka. Mają...
czytaj więcejLipidogram pozwala ocenić poziomy cholesterolu całkowitego, LDL, HDL oraz trójglicerydów....
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcejCholesterol HDL odpowiada za ochronę zdrowia sercowo-naczyniowego. Zadaniem HDL jest...
czytaj więcejGlikemia, czyli poziom glukozy we krwi, jest wskaźnikiem zdrowia metabolicznego....
czytaj więcejBadanie poziomu (AST) aminotransferazy asparaginianowej, znane również jako AspAT...
czytaj więcejWitaminy rozpuszczalne w tłuszczach stanowią prymarną grupę substancji odżywczych,...
czytaj więcej