ŻYWIENIE W NIEDOKRWISTOŚCIACH
- Wydawca: PZWL
- Rok wydania: Warszawa 2007
- Wydanie: 1
- Ilość stron: 232
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-200-3504-9
51,90 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 50,10 zł
Na niedokrwistość spowodowaną niewłaściwym odżywianiem choruje ok. 40% naszego społeczeństwa. Główną przyczyną schorzenia są niedobory żelaza, witamin B6 i B12 oraz kwasu foliowego i folianów w diecie. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie.
W poradniku można znaleźć zalecenia żywieniowe oraz wiele przepisów na smaczne potrawy, które można sporządzić z produktów bogatych w składniki niezbędne do zapobiegania anemii.
Część ogólna
Część szczegółowa
Piśmiennictwo
Spis potraw
Dowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejStężenie kreatyniny we krwi jest istotnym wskaźnikiem funkcjonowania nerek oraz...
czytaj więcejTrójglicerydy to typ tłuszczów występujących w organizmie człowieka. Mają...
czytaj więcejLipidogram pozwala ocenić poziomy cholesterolu całkowitego, LDL, HDL oraz trójglicerydów....
czytaj więcejCzyrak, czyli zapalenie wywołane przez bakterie gronkowca złocistego, to powszechna...
czytaj więcejCholesterol HDL odpowiada za ochronę zdrowia sercowo-naczyniowego. Zadaniem HDL jest...
czytaj więcejGlikemia, czyli poziom glukozy we krwi, jest wskaźnikiem zdrowia metabolicznego....
czytaj więcejBadanie poziomu (AST) aminotransferazy asparaginianowej, znane również jako AspAT...
czytaj więcejWitaminy rozpuszczalne w tłuszczach stanowią prymarną grupę substancji odżywczych,...
czytaj więcej