• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego

STANDARDY ŻYWIENIA DOJELITOWEGO I POZAJELITOWEGO

  • Wydawca: Scientifica
  • Rok wydania: 2014
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 110
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-936527-2-3
 
45,00 zł
42,80 zł 42,80 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

"Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego"

Na przestrzeni ostatnich lat leczenie żywieniowe stało się nieodłącznym elementem nowoczesnej terapii. Prawidłowe rozpoznanie pacjentów niedożywionych, chorych wymagających interwencji żywieniowej nawet w dobrym stanie odżywiania, a następnie właściwa interpretacja terapeutyczna poprawia wyniki leczenia, redukuje ilość powikłań, skraca czas hospitalizacji i obniża jego koszt.

Ważnym jest, aby leczenie prowadzone było według zasad opartych na obecnym stanie wiedzy - tylko wówczas będzie bezpieczne i skuteczne. na przestrzeni ostatnich dziesięciu lat nastąpiły duże zmiany w leczeniu żywieniowym, pojawiły się nowe techniki, preparaty, sprzęt, ponadto stworzone zostały możliwości leczenia zupełnie nowych grup pacjentów, a co dodatkowo ważne - Ministerstwo Zdrowia i Narodowy Fundusz Zdrowia zdecydowały się na zabezpieczenie tych własnie metod terapeutycznych polskim pacjentom.

dr hab. med. Stanisław Kłęk

Tagi: żywienie pozajelitowe ,

Spis treści

"Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego"

I. Cele powstania Standardów.
II. Definicje i określenia.
III. Wytyczne Rady Europy.
IV. Ocena stanu odżywienia.
V. Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze.
VI. Zespół Leczenia Żywieniowego.
VII. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu.
VIII. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej.
IX. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej.
X. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta.
XI. Leczenie żywieniowe u dzieci.
XII. Leczenie żywieniowe w chirurgii.
XIII. Leczenie żywieniowe w intensywnej terapii.
XIV. Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego.
XV. Zasady postępowania w dostępem do przewodu pokarmowego.
XVI. Zasady postępowania z obwodowym i centralnym dostępem żylnym.
XVII. Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego.
XVIII. Postępowanie w powikłaniach.
XIX. Podstawy prawne.
XX. Dokumentacja leczenia żywieniowego.

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia
praca zbiorowa

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY