
DOMOWE ŻYWIENIE POZAJELITOWE
- Wydawca: Continuo
- Rok wydania: 2015
- Wydanie: I
- Ilość stron: 140
- Oprawa: miękka
- ISBN: 978-83-62182-47-3
48,60 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 299zł Najniższa cena z 30 dni: 48,60 zł
Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.
Domowe żywienie pozajelitowe to pierwsza dostępna na polskim rynku wydawniczym monografia na temat domowego żywienia pozajelitowego (DŻP). W pracy przedstawiono w zwięzłej formie podstawowe informacje o historii i aktualnym stanie DŻP w Polsce, obecnie obowiązujące zasady kwalifikacji chorych do DŻP, przygotowania do wypisania ze szpitala oraz prowadzenia długotrwałego żywienia pozajelitowego w warunkach domowych, funkcjonowanie ośrodków prowadzących leczenie żywieniowe w domu, a także poszczególne systemy prowadzenia leczenia domowego, ze wskazaniem (w miarę możliwości obiektywnym) ich zalet i wad.
Publikacja Domowe żywienie pozajelitowe jest skierowana przede wszystkim do przedstawicieli specjalności, w których – ze względu na częstość występowania niewydolności przewodu pokarmowego wśród pacjentów – leczenie żywieniowe powinno być postrzegane jako istotny element codziennej praktyki klinicznej: chirurgów, onkologów, internistów, neurologów, laryngologów, bo to od lekarzy reprezentujących te dziedziny kwalifikuje się najwięcej chorych do DŻP, oraz do wszystkich uczestniczących w procesie pielęgnowania tych chorych.
Tagi: żywienie pozajelitowe ,
Rozdział 1
Historia żywienia pozajelitowego w warunkach domowych na świecie i w Polsce
Rozdział 2
Ośrodki prowadzące domowe żywienie pozajelitowe w Polsce. Dane demograficzne. Finansowanie
Rozdział 3
Przygotowanie i wprowadzenie chorego do leczenia żywieniowego w warunkach domowych
Rozdział 4
Wskazania do żywienia pozajelitowego w warunkach domowych
Rozdział 5
Pielęgnacja dostępu naczyniowego i linii żylnej u chorych żywionych w warunkach domowych
Rozdział 6
Metody prowadzenia domowego żywienia pozajelitowego w Polsce
Rozdział 7
Powikłania żywienia pozajelitowego
Rozdział 8
Monitorowanie żywienia pozajelitowego u chorych domowych
Rozdział 9
Edukacja pacjenta w domowym żywieniu pozajelitowym
Rozdział 10
Domowe żywienie pozajelitowe – wymagania płatnika. Dokumentacja DŻP
Rozdział 11
Stabilność mieszanin do żywienia pozajelitowego
Rozdział 12
Personel prowadzący pozajelitowe leczenie żywieniowe w domu
Strona Internetowa Medicon.pl korzysta z plików cookies. Możesz je wyłączyć w swojej przeglądarce. Więcej o plikach cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.