• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-zywienie-w-sporcie_5338_150x190

ŻYWIENIE W SPORCIE

  • Wydawca: PZWL
  • Rok wydania: Warszawa 2014
  • Wydanie: 1
  • Ilość stron: 296
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4864-3
119,00 zł
99,90 zł 99,90 zł PLN 1
Dostawa od 12.50 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 299zł
UWAGA!

Zamówienia złożone od dnia 20 XII 2021 r. mogą zostać zrealizowane w styczniu.

Opis

Przestrzeganie zasad prawidłowego żywienia należy do podstawowych zadań organizatorów procesu szkolenia w czasie treningu, zawodów i odnowy po wysiłku. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej.

Książka jest nowym, poprawionym, uzupełnionym i zaktualizowanym wydaniem dwóch poprzednich tytułów ("Rekord...na talerzu" i "Żywienie w treningu i walce sportowej"). Przeznaczona jest nie tylko dla osób związancyh ze szkoleniem sportowców, nauczycieli wf, instruktorów, trenerów, lekarzy i dietetyków, lecz także dla samych zawodników.

Spis treści

Wstęp

I. CZĘŚĆ OGÓLNA

1. Potrzeby energetyczne sportowców
2. Składniki pokarmowe
3. Stres oksydacyjny w sporcie. Pożywienie jako źródło antyoksydantów
4. Normy żywienia i wyżywienia dla wybranych dyscyplin sportu
II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

1. Specyfika żywienia sportowców w okresie treningów, zawodów i odnowy
2. Pora, częstotliwość i rodzaj posiłków podczas treningów i zawodów
3. Regulowanie masy ciała w sporcie
4. Odźywki w sporcie
5. Zatrucia pokarmowe
6. Produkty spożywcze
7. Układanie jadłospisów
8. Przykładowe jadłospisy dla siedmiu grup dyscyplin sportowych
9. Przepisy na potrawy podane w jadłospisach
Zakończenie
Piśmiennictwo

Irena Celejowa

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY