• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Żywienie w sporcie

ŻYWIENIE W SPORCIE

  • Wydawca: Edra Urban & Partner
  • Rok wydania: 2019
  • Wydanie: II
  • Ilość stron: 370
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-65835-66-6
 
128,00 zł
112,90 zł 112,90 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Żywienie w sporcie

Autor: D. Benardot

Redakcja: M. Schlegel-Zawadzka, Z. Szyguła

W  drugim wydaniu Żywienia w sporcie utrzymany został pierwotny zamiar stworzenia wszechstronnego podręcznika na temat żywienia przeznaczonego dla sportowców, trenerów i lekarzy medycyny sportowej pracujących ze sportowcami, zostało ono jednak uzupełnione o wiele informacji.

Podstawowym celem niniejszej książki jest zatem dostarczenie sportowcom i tym, którzy z nimi pracują, wiedzy, co trzeba robić, by jak najlepiej dostosować swój organizm do uprawianej dyscypliny sportu, oraz w jaki sposób można uniknąć najczęstszych problemów zdrowotnych i urazów związanych z aktywnością fizyczną. Incydentalne urazy i choroby są wśród sportowców tak rozpowszechnione, że wielu z nich uważa te problemy zdrowotne za nieodłączny element swojej pracy. Nie musi tak być, a sportowcy, którzy potrafią uniknąć tych przeciwności, robią bardziej stabilne postępy w kierunku osiągania celów. Właściwe żywienie wydłuża czas trwania kariery sportowca oraz poprawia jego zdrowie, osiągane wyniki sportowe i samopoczucie. 

„W książce Żywienie w sporcie omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami naukowymi, które umożliwią poprawę wydolności fizycznej niezależnie od uprawianej dyscypliny sportowej”.

Beth Van Fleet – zawodowa siatkarka plażowa, srebrna medalistka turnieju Norceca Beach Volleyball Circuit

„Każdy sportowiec stosujący się do zawartych w książce zaleceń Dana Benardota może efektywniej trenować i rywalizować. W publikacji opisano wiele niezbędnych i praktycznych informacji, które pomogą całej drużynie i każdemu sportowcowi osiągać lepsze wyniki”.

Bob Larsen – wyróżniony w galerii sław USTFCCCA, współprzewodniczący Grupy Zadaniowej ds. Rejestru Trenerów USATF (USATF Coaches Registry Task Force)

„Podstawowym celem niniejszej książki jest zatem dostarczenie sportowcom i tym, którzy z nimi pracują, wiedzy, jak najlepiej dostosować żywienie do uprawianej dyscypliny sportu oraz w jaki sposób można uniknąć najczęstszych problemów zdrowotnych i urazów związanych z aktywnością fizyczną. Właściwe żywienie może znacznie wpłynąć na wydłużenie czasu kariery sportowca oraz poprawić jego zdrowie, osiągane wyniki sportowe i samopoczucie”.
Ze Wstępu
 
 

Spis treści

Żywienie w sporcie

Autor: D. Benardot

Redakcja: M. Schlegel-Zawadzka, Z. Szyguła

część I Składniki odżywcze w diecie sportowców 

część II Znaczenie żywienia w budowaniu optymalnych możliwości wysiłkowych sportowca

część III Czynniki modyfikujące potrzeby żywieniowe

część IV Strategie żywieniowe dla różnych systemów energetycznych

część V Plany żywieniowe w wybranych sportach
 

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY