• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
G-27326_15578_150x190

ŻYWNOŚĆ PROBIOTYCZNA NEUTRALIZACJA CHEMII I KONSERWANTÓW W POŻYWIENIU ORAZ SPOSÓB NA POWSZECHNE CHOROBY

  • Wydawca: Vital
  • Rok wydania: 2016
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 320
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-65404-19-0
 
39,30 zł
27,50 zł 27,50 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Żywność probiotyczna. Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby

Autorka: Donna Schwenk

Badania naukowe wykazały, że współczesne społeczeństwo jest coraz bardziej podatne na choroby, a odporność większości ludzi jest na alarmująco niskim poziomie. Nic dziwnego, skoro codziennie dostarczamy swoim organizmom masę zbędnych, a nawet szkodliwych związków chemicznych, znajdujących się w większości spożywanych przez nas posiłków. Na szczęście istnieje na to sposób. Jest nim żywność probiotyczna.
Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i szeregiem dolegliwości, jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Pomaga wziąć zdrowie we własne ręce, ucząc jak przyrządzać i wprowadzać do diety trzy potężne probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa. Stosując opracowany przez nią program żywieniowy możesz zalać swój organizm miliardami pożytecznych bakterii, które przywrócą w Twoim ciele równowagę i pozwolą mu uzdrowić się w naturalny sposób.
Ta książka rozwieje wszelkie obawy przed samodzielnym przygotowaniem probiotycznej żywności, pozwalając Ci wyleczyć układ pokarmowy oraz doświadczyć energii, zdrowia i witalności, które staną przed tobą otworem, kiedy twoje ciało zacznie działać tak, jak powinno. Znajdziesz tu ponad 100 przepisów na proste i smaczne potrawy zawierające probiotyczną żywność, od koktajli po desery. Poznasz również przydatne informacje dotyczące korzystnych właściwości prebiotyków takich jak jabłka, brokuły, cebula, dynia piżmowa, kiełki brukselki i miód.
Naturalna żywność gwarancją zdrowia!

Spis treści

Żywność probiotyczna. Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby

Autorka: Donna Schwenk

Twój przewodnik po probiotycznej żywności

Wprowadzenie 

CZĘŚĆ I: ZDROWY FERMENT

Rozdział 1 Sto bilionów przyjaciół, których nie wiedziałeś, że masz 

Rozdział 2 Trylogia

Rozdział 3 Prebiotyki: kolejny sojusznik przy trawieniu

Rozdział 4 Probiotyczna żywność a twoje zdrowie

Rozdział 5 Wprowadź trylogię do swojego życia

CZĘŚĆ II: PRZEPISY

Rozdział 6 Podstawy

Rozdział 7 Śniadaniowe smakołyki i koktajle 

Rozdział 8 Sosy i przystawki

Rozdział 9 Dania główne 

Rozdział 10 Dodatki i sałatki

Rozdział 11 Desery

Rozdział 12 Napoje

Rozdział 13 Przyprawy, sosy sałatkowe, dodatki smakowe i pikle 

Posłowie: Pokochaj swoje sto bilionów przyjaciół

Załącznik: Twój program: Trylogia w 21 dni 

Tabela przeliczeniowa 

Źródła

Podziękowania

O Autorce

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY