CELIAKIA ŻYCIE BEZ GLUTENU
- Wydawca: Feeria
- Rok wydania: 2022
- Wydanie: I
- Ilość stron: 320
- Oprawa: miękka
- ISBN: 9788382251357
47,60 zł
powyżej 300zł Najniższa cena z 30 dni: 47,60 zł
Celiakia Życie bez glutenu
Autor: Dominika Musiałowska
"Ta książka przyda się każdej osobie na diecie bezglutenowej. Zebrano tu nie tylko wiedzę o samej celiakii i wymogach diety, lecz także m.in. na temat radzenia sobie ze stresem czy mikrobioty jelitowej. Jest w niej mnóstwo praktycznych informacji i wskazówek. Polecamy!"
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Czy co jakiś czas czujesz się źle po jedzeniu?
Dolegliwości żołądkowe utrudniają ci codzienne funkcjonowanie?
Odczuwasz zmęczenie i spadek nastroju?
W kółko łapiesz infekcje?
Dokuczają ci różne objawy, które mimo leczenia nie ustępują lub co jakiś czas nawracają?
Winowajcą może być gluten, a ty możesz znajdować się wśród setek tysięcy ludzi w Polsce chorych na celiakię.
Dominika Musiałowska, współautorka bestsellerowych książek o insulinooporności, zmagająca się także z celiakią, tym razem zajęła się podstępną chorobą trzewną, a do pomocy zaprosiła ekspertów: cenionego gastrologa dr. Wojciecha Marlicza i znaną dietetyczkę Magdalenę Makarowską. Niezależnie od tego, czy rozpoznano u ciebie celiakię, czy tylko podejrzewasz, że na nią cierpisz, a może problem dotyczy twojego dziecka ten praktyczny poradnik będzie dla ciebie źródłem pierwszej pomocy. Dzięki niemu zrozumiesz, czym jest ta choroba, dowiesz się, jak ją diagnozować i leczyć, oraz zyskasz cenne wskazówki, które ułatwią ci codzienne życie. Znajdziesz w nim ponadto garść przepisów na szybkie, wykonane z naturalnych składników ciasta, ciasteczka, chleby, tarty, pizzę i pierogi, które zachwycą ciebie i twoją rodzinę.
Celiakia. Życie bez glutenu to pierwszy taki poradnik w Polsce, który pomoże ci przejąć kontrolę nad chorobą i odmienić swoje samopoczucie.
Ponad dziesięć lat temu dowiedziałam się, że jestem chora na celiakię. Różne dolegliwości odczuwałam jednak już kilka lat wcześniej. Diagnostyka trwała długie miesiące, a w zasadzie lata, podczas których odwiedziłam wielu różnych specjalistów. To był naprawdę trudny czas. A przecież sama diagnoza nie rozwiązała problemu. Musiałam się na nowo nauczyć żyć bez glutenu. Początki nie były łatwe, ale z czasem zrozumiałam mechanizm choroby, zmierzyłam się ze swoimi trudnościami i zaczęłam powoli wychodzić na prostą. Choć celiakia wciąż od czasu do czasu przypomina mi o sobie, to dziś mnie już nie ogranicza. Rozwijam swoje pasje, realizuję się zawodowo i w macierzyństwie. Łapię życie garściami i pokazuję innym, że nawet z chorobą można żyć pełnią życia.
Rola leukocytów w układzie odpornościowym jest wyjątkowo znacząca, ponieważ...
czytaj więcejEozynofile to pewnego rodzaju tarcza przed różnymi pasożytami, dlatego tak ważne...
czytaj więcejDiagnostyka medyczna to filar nowoczesnej i odpowiedzialnej opieki zdrowotnej, umożliwiając...
czytaj więcejDowiedz się jakie suplementy diety mogą wesprzeć spalanie tkanki tłuszczowej
czytaj więcejDowiedz się czym są suplementy diety i poznaj ich działanie.
czytaj więcejMocznik to związek w organizmie człowieka, będący końcowym produktem metabolizmu...
czytaj więcejStężenie kreatyniny we krwi jest istotnym wskaźnikiem funkcjonowania nerek oraz...
czytaj więcejTrójglicerydy to typ tłuszczów występujących w organizmie człowieka. Mają...
czytaj więcej