• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Jadalne rośliny dziko rosnące Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin

JADALNE ROŚLINY DZIKO ROSNĄCE LECZNICZE WŁAŚCIWOŚCI I SKŁADNIKI ODŻYWCZE 200 GATUNKÓW POLSKICH ROŚLIN

  • Wydawca: Vital
  • Rok wydania: 2017
  • Wydanie: III
  • Ilość stron: 336
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-64278-22-8
 
59,50 zł
47,60 zł 47,60 zł PLN 1
Dostawa od 9.90 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin

Autor: Jürgen Guthmann, Roland Spiegelberger, Steffen Guido Fleischhauer

.Od wieków nasi przodkowie zbierali rośliny, które były dla nich jednocześnie pożywieniem i lekarstwem. Teraz i Ty możesz sięgnąć po ich bogatą wiedzę i wykorzystać ją w kuchni oraz do odzyskania zdrowia. Wiele osób zna popularną roślinę jaką jest babka lancetowata. Ale już nie wszyscy wiedzą, że z jej młodych liści można przygotować pyszną sałatkę lub ugotować je jak szpinak i dodać do omletów czy jajecznicy. Babkę można też stosować leczniczo, robiąc okłady na zranienia, zapalenie skóry, oparzenia, obrzęki i ukąszenia owadów. Dzięki tej książce poznasz lecznicze i kulinarne zastosowanie 200 roślin, które samodzielnie zbierzesz na łące, trawniku lub w lesie. Zdrowie i smak z natury.

Spis treści

Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin

Autor: Jürgen Guthmann, Roland Spiegelberger, Steffen Guido Fleischhauer

Wprowadzenie 

Opisy roślin 

Uwaga, niebezpieczeństwo pomyłki! 

Tabela okresu zbiorów

Ważne substancje roślinne 

Bibliografia 

Alfabetyczny spis roślin

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

POLECAMY