• KOSZYK 0 (0 zł)
    Brak produktów w koszyku.
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

MIKROBIOLOGICZNE ZANIECZYSZCZENIA ŻYWNOŚCI

  • Wydawca: PWN
  • Rok wydania: 2017
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 110
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-19430-7
 
49,00 zł
44,10 zł 44,10 zł PLN 1
Dostawa od 11.80 zł
lub za 0zł przy zakupach
powyżej 250zł

Opis

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.

Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.
Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

Spis treści

1. Histamina w rybach i produktach rybnych

2. Toksyny biologiczne z mikroglonów słodko- i słonowodnyh

3. Biofilmy

4. Toksyny mikrobiologiczne w żywności: znaczenie Escherichia coli

Opinie

Imię i nazwisko
Email
Twoja ocena
Twoja opinia

Zapytaj o produkt

Imię i nazwisko
Email
Telefon
Wiadomość

TYTUŁY POWIĄZANE

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT KUPILI RÓWNIEŻ

99,00 zł
84,20 zł
99,00 zł
82,90 zł
199,00 zł
179,10 zł
99,00 zł
84,20 zł
124,00 zł
109,90 zł
189,00 zł
151,90 zł

POLECAMY